"Wij zijn hier met de ploeg om etappes te winnen. Het is geweldig dat het nu is gelukt. Ik miste de kansen in de eerste week om te winnen en in het restant van de Tour zouden er weinig andere mogelijkheden zijn. Ik ben daarom heel blij dat het is gelukt", sprak Pedersen na afloop.

Speerpunt

De Deen was het speerpunt van Trek-Segafredo tijdens de dertiende etappe. "Het was de bedoeling dat ik in de kopgroep zou komen. Even dacht ik dat het een foute keuze was, omdat we niet meer dan twee minuten voorsprong kregen, maar het harde werken betaalde zich uiteindelijk toch uit."

Het was opvallend dat Pedersen, op papier de snelste man, als eerste de aanval koos in de finale. "Met zes man was het moeilijk om de koers te controleren. Door mijn aanval splitste ik de groep in tweeën en konden we vooruit blijven. Uiteindelijk hadden we zelfs voldoende voorsprong om het tactisch te spelen."
Tour de France
Tour de France | Quintana test positief op verboden middel, resultaten Tour geschrapt
3 UUR GELEDEN

Waar kijk je?

Met de aanvalslustige en rappe Nederlanders lijkt er dus ook in deze tweede grote ronde van het jaar weer veel moois in het verschiet te liggen voor de Nederlandse kijkers. Volg elke kilometer van de Tour de France op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Tour de France
Tour de France | Waarom de pannenkoeken voor Vingegaard heel bijzonder zijn
28/07/2022 OM 10:54
Tour de France
Tour de France | Vingegaard in eigen land getrakteerd op traditionele pannenkoeken
28/07/2022 OM 10:37