Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France | Na een week heeft Astana slechts 600 euro verdiend

Mathieu Hilgersom

Geupdate 12/07/2022 om 18:42 GMT+2

Astana heeft tot en met de tweede rustdag pas 600 euro aan premies bij elkaar gefietst. Het team uit Kazachstan is daarmee veruit het minst succesvol. Na ruim een week voert Jumbo-Visma de financiële ranglijst aan. De teller staat inmiddels al op ruim 82.000 euro.

Team Astana voorafgaand aan de tiende etappe van de Tour de France

Foto: Getty Images

Het is goed zoeken naar Astana tijdens deze editie van de Tour de France. De renners zijn nauwelijks te vinden in de kopgroepen, laat staan in de uitslagen of de klassementen.

Algemeen klassement

Kopman Alexey Lutsenko is met de vijftiende plaats het best geklasseerd in het algemeen klassement, op bijna vijf minuten van leider Tadej Pogacar. Hij zal dus nog moeten stijgen om zijn prestatie van vorig jaar (zevende) te evenaren.

De Kazach is tevens de renner die het beste presteerde in een etappe. Zondag kwam hij als zestiende over de streep.

Door het uitblijven van prestaties loopt de ploeg veel premies mis, die je onder andere krijgt bij hoge klasseringen, het dragen van truien, tussen- en bergsprints en de strijdlust. Op dit moment verdiende de ploeg dus pas 600 euro. Hiermee staat de formatie stijf onderaan in het financiële klassement. De nummer voorlaatst, B&B Hotels, verdiende tot nu toe 3.700 euro.

Jumbo-Visma grootverdiener

In totaal keerde de organisatie tot en met de rustdag 349.200 euro uit. Jumbo-Visma is de grootverdiener met 82.140 euro. Dit heeft de ploeg mede te danken aan de goede prestaties van Wout van Aert.
UAE Emirates staat tweede met 37.210 euro, gevolgd door Quick-Step-Alpha Vinyl 30.520 euro. In totaal is er tijdens deze Tour de France meer dan 2 miljoen euro te verdelen.
picture

Wielrennen | Alexey Lutsenko deelt beelden van val door windvlaag

Waar kijk je?

Met de aanvalslustige en rappe Nederlanders lijkt er dus ook in deze tweede grote ronde van het jaar weer veel moois in het verschiet te liggen voor de Nederlandse kijkers. Volg elke kilometer van de Tour de France op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie