Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France | Opnieuw inval bij Bahrain-Victorious, hotel in vroege ochtend doorzocht

Wian Slendebroek

Geupdate 30/06/2022 om 10:10 GMT+2

Voor de tweede keer in aanloop naar deze Tour de France heeft de politie invallen gedaan bij de wielerploeg Bahrain-Victorious. Rond half zes vanochtend deed de Deense politie invallen in het hotel van de ploeg van onder meer Wout Poels, die de Tour niet zal rijden. Volgens de ploeg heeft de politie niets meegenomen.

Bahrain Victorious.

Foto: Eurosport

Maandag stond de politie al aan de voordeur van verschillende renners om daar doorzoekingen te doen. Deze doorzoekingen hadden te maken met een onderzoek dat vorig jaar tijdens de Tour al bezig was.
Het team neemt de Franse justitie kwalijk dat zij geen informatie geeft over het onderzoek. "Op geen enkel moment is het team geïnformeerd over de voortgang van het onderzoek of hebben we feedback ontvangen over het onderzoek van de aanklager in Marseille. Wij hebben meerdere keren toegang gevraagd tot de documenten betreffende de staat van het onderzoek, maar zonder succes”, schreef het team maandag op hun website.
Bij de doorzoeking in Denemarken zijn volgens het team alle voertuigen en kamers van de rijders en technische staf doorzocht. Er zijn geen voorwerpen in beslag genomen. Volgens het team heeft het meegewerkt met het onderzoek.

Waar kijk je?

Elke massasprint, col en valpartij is live te zien op Eurosport. Volg elke kilometer van de Tour de France op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie