Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France | Peloton houdt minuut stilte ter nagedachtenis aan slachtoffers aanslag Kopenhagen

Wian Slendebroek

Gepubliceerd 05/07/2022 om 11:42 GMT+2

Voor de start van de eerste etappe op Frans grondgebied zal het Tourpeloton eerst een minuut stilte houden om stil te staan bij de dodelijke schietpartij in Kopenhagen. Bij een schietpartij in een winkelcentrum in de Deense hoofdstad kwamen drie mensen om het leven. Anderen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Het peloton houdt een minuut stilte in de Tour van 2016

Foto: AFP

Vrijdagmiddag was Kopenhagen nog het decor van de openingstijdrit van de Tour de France. De tourkaravaan was voor het eerst neergestreken in Denemarken. Een waar wielerfeest volgde. Drie etappes lang stond het publiek rijendik het peloton aan te moedigen.
De dodelijke schietpartij, die zondagavond plaatsvond, legde een grauwe sluier over het openingsweekend. In een statement op Twitter maakte de Tourorganisatie bekend mee te leven met Kopenhaagse bevolking. “De hele Tourkaravaan leeft diep mee met de slachtoffers en hun families.”
Ook teams en renners leefden op sociale media mee.

WAAR KIJK JE?

Met de aanvalslustige en rappe Nederlanders lijkt er dus ook in deze tweede grote ronde van het jaar weer veel moois in het verschiet te liggen voor de Nederlandse kijkers. Volg elke kilometer van de Tour de France op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie