Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France | Philipsen denkt dat hij wint - "Van Aert niet gezien"

Tobias Kappelle

Geupdate 05/07/2022 om 18:41 GMT+2

Jasper Philipsen werd tweede vandaag op een behoorlijke afstand van Wout van Aert. De sprinter van de ploeg van Van der Poel kwam echter behoorlijk uitgelaten over de streep en leek te denken dat hij gewonnen had. Na afloop gaf Philipsen aan dat hij inderdaad heel kort dacht de etappe te hebben gewonnen.

Tour de France | Philipsen is erg blij met de tweede plaats

Philipsen had niet in de gaten dat zijn landgenoot op de laatste klim in zijn eentje iedereen op afstand reed: "Ik heb Van Aert niet zien vertrekken en ik had een slechte verbinding met de headset. Ik sprintte voor de overwinning, maar het is net in het voorbijgaan op de lijn dat ik mijn fout realiseerde."
De druiven zijn dus zuur voor Philipsen, die nu vermoedelijk lang op een volgende kans moet wachten. De sprintetappes zitten er voorlopig op en pas in week drie zal de Belg opnieuw aan mogen leggen. Binnen zijn ploeg wordt vanaf nu namelijk vooral ingezet op Mathieu van der Poel.
picture

Tour de France | Philipsen denkt dat hij wint - "Van Aert niet gezien"

Waar kijk je?

Met de aanvalslustige en rappe Nederlanders lijkt er dus ook in deze tweede grote ronde van het jaar weer veel moois in het verschiet te liggen voor de Nederlandse kijkers. Volg elke kilometer van de Tour de France op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie