"Het is ongelooflijk. Ik kan nog steeds niet bevatten wat er is gebeurd", blikte Cort uithijgend terug. "Ik zat aan mijn limiet op de laatste klim, maar omdat Alberto Bettiol op kop zat, kon ik in de achtervolgende groep wat krachten sparen."
"Ik ben een paar keer gelost, maar kon elke keer weer terugkomen. Plotseling was de groep echter weer samen en kon ik zelfs sprinten om de winst. Ik dacht alleen maar 'deze is voor mij, het maakt niet uit hoe diep ik daarvoor moet gaan'."

Eindelijk weer

Tour de France
Tour de France | Waarom de pannenkoeken voor Vingegaard heel bijzonder zijn
28/07/2022 OM 10:54
Het betekende de tweede etappezege van Cort in de Tour de France na zijn overwinning vier jaar geleden. "Ik won bij mijn eerste deelname. Daarna heb ik het nog vaak geprobeerd en zat er ook steeds dichtbij. Maar ik ben heel blij dat het nu eindelijk weer is gelukt."

Waar kijk je?

Met de aanvalslustige en rappe Nederlanders lijkt er dus ook in deze tweede grote ronde van het jaar weer veel moois in het verschiet te liggen voor de Nederlandse kijkers. Volg elke kilometer van de Tour de France op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Tour de France
Tour de France | Vingegaard in eigen land getrakteerd op traditionele pannenkoeken
28/07/2022 OM 10:37
Tour de France
Tour de France | Vingegaard door tienduizenden enthousiaste Denen onthaald tijdens huldiging
28/07/2022 OM 10:33