Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France | Quick-Step met Jakobsen, maar zonder Cavendish en Alaphilippe van start

Tobias Kappelle

Geupdate 27/06/2022 om 15:41 GMT+2

Quick-Step Alpha Vinyl heeft bekendgemaakt met welke acht renners het vrijdag aan de start van de Tour de France staat. Fabio Jakobsen krijgt de voorkeur boven Mark Cavendish en krijgt bovendien de beste lead-out ter wereld mee met Michael Mørkøv. Helaas is er geen plek in de selectie voor Julian Alaphilippe. De Fransman is nog altijd herstellende van een vreselijk val in Luik-Bastenaken-Luik.

Fabio Jakobsen is de kopman van Quick-Step Alpha Vinyl

Foto: Getty Images

Kasper Asgreen maakt enigszins verrassend wel onderdeel uit van de selectie van de Belgische ploeg. De sterke Deen gaf in de Ronde van Zwitserland nog op, maar is blijkbaar genoeg hersteld om in zijn geboorteland aan de start te staan. Dat betekent dat er ook geen ruimte is voor Florian Sénéchal. De Fransman is samen met Cavenidsh als eerste reserve aangewezen.
Twee Belgen mogen van Patrick Lefevere mee naar Denemarken voor Le Grand Depart. Dit zijn Yves Lampaert en Tim Declercq. Met name Declercq zal in de eerste ritten belangrijk zijn voor Fabio Jakobsen. De kans is groot dat er waaiers ontstaan in Denemarken en dan is de grote Declercq een prima rug om je achter te verschuilen.
Het team wordt gecompleteerd door de Italianen Andrea Bagioli en Mattia Cattaneo en de Deen Mikkel Honoré. Van Bagioli zal verwacht worden dat hij de taken van Alaphilippe over gaat nemen als aanvaller en Cattaneo zou zich wel eens op een klassement kunnen richten. Voor Honoré zal een rol in de sprinttrein van Jakobsen weggelegd zijn.

Het team

- Fabio Jakobsen
- Kasper Asgreen
- Michael Mørkøv
- Yves Lampaert
- Mikkel Honoré
- Andrea Bagioli
- Mattia Cattaneo
- Tim Declercq

Waar kijk je

Elke massasprint, col en valpartij is live te zien op Eurosport. Volg elke kilometer van de Tour de France op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie