Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France | Regenachtige weersvoorspellingen maken eerste dagen nog grilliger

Pim Verhoeven

Geupdate 27/06/2022 om 13:03 GMT+2

Het weerbericht voor de eerste week van de Tour de France is binnen. De conclusie? Het gaat hoogstwaarschijnlijk regenen. Dus alsof de tijdrit, de sprints en de wind in Denemarken al niet lastig genoeg waren voor de renners komt daar nu ook de regen bovenop. Je kunt de Tour niet winnen in de eerste week, maar wel verliezen.

Christian Prudhomme krijgt waarop hij gehoopt had

Foto: Getty Images

Tijdens het 'Grand Départ' in Denemarken wordt er regen verwacht. Er is 70 á 80 procent kans op buien gedurende de openingstijdrit van vrijdag. Gedurende het weekend blijven de buien aanhouden en daalt de temperatuur in Denemarken.

Tijdrit

Een valpartij in de openingstijdrit is één van de grootste nachtmerries van de renners die aan de start staan en met de natte wegen in Kopenhagen is de kans op een uitglijder alleen maar toegenomen.
De tweede etappe van Roskilde naar Nyborg heeft een vergelijkbare weersverwachting. Op de Grote Beltbrug krijgen de renners te maken met de wind die schuin tegen staat. Het zou zomaar eens een uitputtingsslag kunnen worden. En dat al tijdens de tweede etappe...

Zonnetje

Op de derde dag in Denemarken zijn de weersvoorspellingen voorlopig wat gunstiger gezind. De regen neemt wat af en de wind verliest kracht. Alsof het niet erg genoeg is, luidt de voorspelling voor maandag een heerlijke zonnige dag. Maar dat is de reisdag waarop het hele Tour de France-circus verhuist richting Franrkijk.

WAAR KIJK JE?

Elke massasprint, col en valpartij is live te zien op Eurosport. Volg elke kilometer van de Tour de France op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie