De uitspraken van Schachmann volgen na wederom een hachelijk moment. Aan het eind van de zesde etappe was er een valpartij waardoor meerdere renners ten val kwamen. Onder hen was Aleksandr Vlasov die fysiek geen last had van de valpartij, maar wel had zijn schakelapparaat een flinke klap gekregen. Uiteindelijk verloor de Rus vijf seconden op de groep favorieten.
De oorzaak van deze valpartij lag volgens Schachmann bij de ploeg van Jumbo-Visma. Volgens de Duitser neemt de geel-zwarte equipe veel te veel risico: "Jumbo-Visma moet eens een beetje normaal doen."

Tour de France | Hier zoekt Roglic een stoel op om zijn schouder terug in de kom te duwen

Tour de France
Tour de France | Waarom de pannenkoeken voor Vingegaard heel bijzonder zijn
28/07/2022 OM 10:54

Roglic had geluk

"Als er geen plek is, is er gewoon geen plek. Je moet dat accepteren en niet nog het kleinste gaatje opzoeken om vooraan te komen. Roglic had deze keer het geluk dat hij zelf niet viel", zei Schachmann over de valpartij van gisteren.
"Het hele team rijdt als gekken en zoekt de laatste centimeter van de weg op. Roglic heeft donderdag weer een val veroorzaakt. Het is een gevaar voor alle renners en totaal onnodig. Ik vind dit niet kunnen."

Waar kijk je?

Met de aanvalslustige en rappe Nederlanders lijkt er dus ook in deze tweede grote ronde van het jaar weer veel moois in het verschiet te liggen voor de Nederlandse kijkers. Volg elke kilometer van de Tour de France op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+
Tour de France
Tour de France | Vingegaard in eigen land getrakteerd op traditionele pannenkoeken
28/07/2022 OM 10:37
Tour de France
Tour de France | Vingegaard door tienduizenden enthousiaste Denen onthaald tijdens huldiging
28/07/2022 OM 10:33