Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France | Van der Poel lost uit de kopgroep en stapt niet veel later af

Geupdate 13/07/2022 om 17:39 GMT+2

Mathieu van der Poel plaatste nog een demarrage vanuit het officiële vertrek, maar amper 70 kilometer later zat zijn Tour de France er definitief op. De Nederlander moest lossen vanuit de kopgroep en besloot eenmaal teruggezakt in het peloton definitief af te stappen.

Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) and Wout van Aert (Jumbo-Visma) ride clear in Stage 11 of the Tour de France 2022

Foto: Getty Images

De Nederlander kon zelden zijn stempel drukken op deze Tour. Van der Poel begon nog goed met zijn vijfde plaats tijdens de openingstijdrit in Kopenhagen. Daarna werd al snel duidelijk dat hij niet in goeden doen was.

Van Aert

Zo sprong Van Aert bergop weg in de vierde etappe naar Calais. Normaal zou Van der Poel altijd op zo’n aanval hebben gereageerd. Nu was hij in geen velden of wegen te bekennen.
In de vijfde etappe, de bewuste kasseienrit, verwachtte elke kenner hem voorin. Van der Poel moest echter al snel lossen en kwam op bijna vier minuten van de winnaar als 81ste over de streep.
picture

Tour de France | Van der Poel twijfelt voorafgaand aan etappe 5

Onzichtbaar

Daarna werd het niet veel beter. Op de beklimmingen moest hij vaak al vroeg lossen. Aanvallen, wat hij tijdens de Giro d’Italia voortdurend deed, was er niet bij. Van der Poel reed onzichtbaar in het peloton.
Woensdag deed hij nog een laatste poging. Samen met Van Aert demarreerde hij direct na de start. Het tweetal kreeg versterking en was onderdeel van een kopgroep van twintig. Tijdens de eerste klim van de dag moest Van der Poel er als eerste af. Niet veel later werd hij opgeslokt door het peloton waar hij ook uit moest lossen. Na 80 kilometer kneep hij definitief in de remmen.
picture

Tour de France | Van der Poel twijfelt voorafgaand aan etappe 5

Waar kijk je?

Met de aanvalslustige en rappe Nederlanders lijkt er dus ook in deze tweede grote ronde van het jaar weer veel moois in het verschiet te liggen voor de Nederlandse kijkers. Volg elke kilometer van de Tour de France op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie