De Nederlander kon zelden zijn stempel drukken op deze Tour. Van der Poel begon nog goed met zijn vijfde plaats tijdens de openingstijdrit in Kopenhagen. Daarna werd al snel duidelijk dat hij niet in goeden doen was.

Van Aert

Zo sprong Van Aert bergop weg in de vierde etappe naar Calais. Normaal zou Van der Poel altijd op zo’n aanval hebben gereageerd. Nu was hij in geen velden of wegen te bekennen.
Tour de France
Tour de France | Quintana test positief op verboden middel, resultaten Tour geschrapt
3 UUR GELEDEN
In de vijfde etappe, de bewuste kasseienrit, verwachtte elke kenner hem voorin. Van der Poel moest echter al snel lossen en kwam op bijna vier minuten van de winnaar als 81ste over de streep.

Tour de France | Van der Poel twijfelt voorafgaand aan etappe 5

Onzichtbaar

Daarna werd het niet veel beter. Op de beklimmingen moest hij vaak al vroeg lossen. Aanvallen, wat hij tijdens de Giro d’Italia voortdurend deed, was er niet bij. Van der Poel reed onzichtbaar in het peloton.
Woensdag deed hij nog een laatste poging. Samen met Van Aert demarreerde hij direct na de start. Het tweetal kreeg versterking en was onderdeel van een kopgroep van twintig. Tijdens de eerste klim van de dag moest Van der Poel er als eerste af. Niet veel later werd hij opgeslokt door het peloton waar hij ook uit moest lossen. Na 80 kilometer kneep hij definitief in de remmen.

Tour de France | Van der Poel twijfelt voorafgaand aan etappe 5

Waar kijk je?

Met de aanvalslustige en rappe Nederlanders lijkt er dus ook in deze tweede grote ronde van het jaar weer veel moois in het verschiet te liggen voor de Nederlandse kijkers. Volg elke kilometer van de Tour de France op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Tour de France
Tour de France | Waarom de pannenkoeken voor Vingegaard heel bijzonder zijn
28/07/2022 OM 10:54
Tour de France
Tour de France | Vingegaard in eigen land getrakteerd op traditionele pannenkoeken
28/07/2022 OM 10:37