Na afloop kon Vingegaard leven met zijn tweede plaats, zo liet hij weten in de diverse flashinterviews: "Natuurlijk had ik graag de rit gewonnen, maar het was te explosief voor mij. Het slot paste Pogačar beter. Ik zou niet willen zeggen dat ik mijn sprint te vroeg aan ging. Hij is beter op een klim als deze.”
De schade had een stuk groter kunnen zijn, aangezien zijn beste knecht Sepp Kuss relatief vroeg moest lossen. Vingegaard weet echter dat het uiteindelijk maar om één man draait: "Het is niet fijn om geïsoleerd te zijn, maar wij hebben ook wat ploegmaten verloren. Het is nu eenmaal zo. Ik moet eigenlijk alleen Pogacar volgen"
Doordat Pogacar er vandaag opnieuw niet in slaagde om Vingegaard los te rijden, komt de eindzege heel dichtbij. Toch wil de Deen daar nog niets van weten: "Ik wil nog niet over de eindzege nadenken. Ik neem het nu dag per dag.”
Tour de France
Tour de France | Waarom de pannenkoeken voor Vingegaard heel bijzonder zijn
28/07/2022 OM 10:54

Waar kijk je?

Met de aanvalslustige en rappe Nederlanders lijkt er dus ook in deze tweede grote ronde van het jaar weer veel moois in het verschiet te liggen voor de Nederlandse kijkers. Volg elke kilometer van de Tour de France op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Tour de France
Tour de France | Vingegaard in eigen land getrakteerd op traditionele pannenkoeken
28/07/2022 OM 10:37
Tour de France
Tour de France | Vingegaard door tienduizenden enthousiaste Denen onthaald tijdens huldiging
28/07/2022 OM 10:33