Van Aert was na de etappe dolblij met de overwinning en het geel van zijn ploeggenoot Vingegaard. Dit was eerder al te zien toen hij de Deen omhelsde tijdens zijn interview. Niet veel later deed de Belg ook zelf zijn verhaal bij Sporza.

Tour de France | "Nooit zoveel tijd gepakt zonder mijn ploeggenoten" - Jonas Vingegaard

Onderdeel van het plan

Tour de France
Tour de France | Quintana test positief op verboden middel, resultaten Tour geschrapt
2 UUR GELEDEN
Hij bevestigde dat zijn ontsnapping onderdeel was van het plan van Jumbo-Visma. "We waren er vandaag klaar voor om de beuk erin te gooien en het geel aan te vallen. Ik was mee om Primoz en Jonas te helpen op de Granon, maar blijkbaar kon Pogacar al hun aanvallen afweren."
Desondanks heeft het tactische plan geholpen, vindt Van Aert. "Uiteindelijk hebben we hem toch genoeg laten afzien, zodat Jonas ervan kon profiteren."

Met Van der Poel in de aanval

Bijzonder was dat de drager van de groene trui direct na de start ontsnapte samen met Mathieu van der Poel. "Mijn aanval was gepland, maar het was een verrassing dat Mathieu in mijn wiel zat. Dat heeft vast coole foto's opgeleverd."

Waar kijk je?

Met de aanvalslustige en rappe Nederlanders lijkt er dus ook in deze tweede grote ronde van het jaar weer veel moois in het verschiet te liggen voor de Nederlandse kijkers. Volg elke kilometer van de Tour de France op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Tour de France
Tour de France | Waarom de pannenkoeken voor Vingegaard heel bijzonder zijn
28/07/2022 OM 10:54
Tour de France
Tour de France | Vingegaard in eigen land getrakteerd op traditionele pannenkoeken
28/07/2022 OM 10:37