Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Kop over Kop | “Renners moeten niet klagen over de gravelrit”- Jeroen Vanbelleghem

Yannick Wezenbeek

Gepubliceerd 26/10/2023 om 12:31 GMT+2

Jeroen Vanbelleghem, Bobbie Traksel, Jan Hermsen schuiven na de presentatie van het parcours achter de podcastmicrofoon. Eén van de hete hangijzers is de gravelrit. Hoe kijken de mannen daarnaar en hoort zo’n etappe in de Tour de France? "De renners moeten niet hun benen breken."

Tour de France 2024 | Route en Parcours - Openingsweekend in Noord-Italië, Galibier in vierde etappe

Na de presentatie van het parcours van de Tour de France ging het veel over de gravelrit. In etappe 9 moeten de renners 32 kilometer over gravelwegen rijden. Ook de heren van Kop over Kop kijken er naar uit en vinden dat de renners niet moeten zeuren over deze rit.
“Ik snap de kritiek van de renners niet zo”, begint Vanbelleghem. “Je hoort ze alleen maar praten over dat ze hier de Tour kunnen verliezen, maar dat kan toch ook in die laatste tijdrit.” Hermsen sluit zich aan. “Maar renners moeten niet benen gaan breken.”

Materiaal aanpassen

Traksel verwacht ook niet dat er gevaarlijke omstandigheden gaan ontstaan. “Het is niet dat alleen de laatste honderd meter uit gravel bestaan. Het is 15% van de etappe. Dan kan je als renner je materiaal er ook gewoon op aanpassen. Doe je dat niet, dan verdien je ook niet om te winnen.”
Hermsen vergelijkt het ook nog met de vrouwentour van een paar jaar geleden. “Toen zat daar ook al een gravelrit in. Daar gebeurde geen gekke dingen.”

Van der Poel

Vanbelleghem is in ieder geval fan van de gravelrit. “Daar kijk ik wel het meeste naar uit. Dat gaat een geweldig gevecht worden tussen Pidcock, Van der Poel van Van Aert. Het is ook logisch dat de Tour met zo’n rit komt. Gravel is onwijs populair. Ze willen op die trein springen.

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 is de Tour de France weer live te zien op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+ en mis geen seconde van de koers!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie