Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Kop over Kop | Voor wie is dit Tour-parcours perfect?

Yannick Wezenbeek

Geupdate 26/10/2023 om 13:56 GMT+2

Het duurt nog maanden tot de start van de Tour de France maar de voorpret is al volop aanwezig bij de heren in Kop over Kop. De logische vraag na de presentatie van het parcours is wie de favoriet gaat zijn van de grote vier? Jeroen van Belleghem, Bobbie Traksel, Jan Hermsen en Sander Valentijn bespreken het in Kop over Kop.

Tour de France 2024 | Route en Parcours - Openingsweekend in Noord-Italië, Galibier in vierde etappe

Het parcours is om van te smullen volgens de heren. De start in Italië is zelden vertoond. “Het is een pittig begin”, concludeert Hermsen. “Vooral die eerste rit met meer dan 3000 hoogtemeters is krankzinnig. Misschien is het begin zelfs wel te zwaar.”
Maar daar zal volgens de heren één iemand heel blij mee zijn. “Primoz Roglic zal de eerste dagen al wat tijd willen pakken. Het is een ideaal begin voor de Sloveen”, ziet Vanbelleghem.

Evenepoel

Wie misschien wat minder blij is, is Remco Evenepoel. “Er zitten veel tijdritkilometers in het parcours”, vertelt Vanbelleghem. “Maar ik denk dat Remco liever vlakke tijdritkilometers had gezien. Nu zitten er wat colletjes in de tijdritten. Daar kan hij een minder groot verschil maken met zijn concurrenten dan in een vlakke tijdrit.”
“Evenepoel zal ook niet staan te springen bij de gravelrit, maar dat zullen meer klassementsrenners hebben. Eén ding is wel zeker met deze Tour de France. Hij moet niet ook nog de Giro gaan rijden.”

Vingegaard of Pogacar?

Over het algemeen zien de heren één absolute topfavoriet. “Voor Jonas Vingegaard is dit de ideale tour”, vertelt Traksel. “Alles in deze Tour is op zijn lijf geschreven behalve de gravelrit.”
Hermsen ziet ook nog Pogacar als kanshebber. “Maar die moet in de eerste week dan het verschil gaan maken.”

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 is de Tour de France weer live te zien op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+ en mis geen seconde van de koers!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie