Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France | Jonas Vingegaard voorziet spannende strijd – “Wij vier zijn op dit moment de besten"

Friso Moison

Geupdate 17/11/2023 om 16:32 GMT+1

De afgelopen drie jaar ging de strijd tijdens de Tour de France tussen Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar, maar volgend jaar kan de 26-jarige Deen zich ook klaarmaken voor tegenstand van Remco Evenepoel en zijn voormalige co-captain, Primoz Roglic. De renner van Jumbo-Visma verwacht een spannende koers, met weer een belangrijke rol voor Sepp Kuss.

Tour de France | Bekijk hier in samenvatting hoe Vingegaard zijn concurrent Pogacar vermorzelt

“Wij (Vingegaard, Pogacar, Evenepoel en Roglic) zijn misschien wel de vier beste renners van het moment, dus op die manier wordt het spannend om te zien waar ze staan ​​ten opzichte van Pogacar en mij”, zegt Vingegaard bij DR. “Ik kan ze in ieder geval niet laten ontsnappen, want wat als je later niet meer van ze weg kunt rijden? Daarom moeten we als team straks op alle vier letten, in plaats van slechts één.”
Iemand die de Deen daar goed bij kan helpen is Kuss, de belangrijkste knecht in de bergen van de tweevoudig Tour-winnaar. De Amerikaan won dit jaar de Vuelta a España, voor ploegmaat Vingegaard en de bij Jumbo-Visma vertrokken Primoz Roglic. De rolverdeling bij de Nederlandse formatie zal ook zonder de Sloveen komend jaar waarschijnlijk hetzelfde zijn.
“Ik geloof er zeker in dat Sepp als aanvoerder naar de Vuelta gaat”, legt Vingegaard uit. “In de Tour de France zal het er waarschijnlijk op uitdraaien dat ik kopman ben, waar Sepp wellicht de rol krijgt die hij de afgelopen jaren heeft gehad, als helper richting de finish. Hij is zo sterk dat hij zelfs op die manier top vijf kan rijden. Zo kun je hem dus ook voor het klassement laten meedoen.”
picture

La Vuelta | "Om eerlijk te zijn hoop ik dat Sepp Kuss de Vuelta wint" - Jonas Vingegaard na Angliru

Wensen van Kuss

Met het oog op volgend seizoen is het nog niet duidelijk wat de plannen zijn van Jumbo-Visma voor Kuss. Vingegaard is echter niet bang dat hij zijn trouwe adjudant gaat verliezen.
“We moeten er gewoon over praten in het team”, benadrukt de Deen. “En het kan zijn dat Sepp wensen heeft, maar eerst gaan we kijken met wie we de beste kans hebben om de Tour de France te winnen. Als we denken dat ik dat ben, dan gaat de ploeg voor mij rijden. Als we denken dat we op een andere manier kunnen winnen, dan kiezen we voor die tactiek.”
picture

La Vuelta | Jonas Vingegaard en Sepp Kuss vallen elkaar in de armen na ritzege van Deen

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie