Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France | Vingegaard zoekt na wegvallen Van Aert en Van Hooydonck nieuwe knechten

Friso Moison

Geupdate 17/11/2023 om 13:41 GMT+1

Jonas Vingegaard is benieuwd wie hem volgend jaar tijdens de Tour de France gaat bijstaan nu een aantal belangrijke knechten zijn weggevallen. Na het nieuws dat Wout van Aert zich gaat richten op de Giro d'Italia en het stoppen van Nathan van Hooydonck vanwege hartproblemen is de Deen op zoek naar nieuwe helpers.

Tour de France | “Hoe hoger, hoe beter” - Jonas Vingegaard reageert op het parcours voor 2024

“Van Aert is een van de beste assistenten die ik ooit heb gehad. Met Wout en Van Hooydonck verliezen we twee geweldige helpers”, zei de Deense renner van Jumbo-Visma tegen DR. “Wout is goed op alle terreinen, zelfs in de bergen, en hij kan een groot verschil maken. Hetzelfde geldt voor Nathan, die mij veilig hield op het vlakke. Ik ga ze zeker missen in 2024.”
Vingegaard moet het volgend jaar naar alle waarschijnlijkheid dus stellen zonder Van Aert, die een belangrijk onderdeel was op weg naar zijn twee eindzeges in de Tour. De 26-jarige Deen weet waar de focus van de Belg ligt volgend seizoen.
picture

Tour de France 2024 | Route en Parcours - Openingsweekend in Noord-Italië, Galibier in vierde etappe

Van Aert richt zich op Giro

“Het grote doel van Wout volgend jaar is waarschijnlijk de Giro d'Italia en ik kan me voorstellen dat hij daarna gaat voor Paris 2024", vertelt de Deen. "De Olympische Spelen liggen hem heel goed en dat is wellicht ook de reden waarom hij de Tour de France niet wil rijden.”
Volgens Vingegaard heeft zijn ploeg Jumbo-Visma grote schoenen te vullen, maar hij verwacht wel dat de ploeg met een plan komt. “Het zou leuk zijn een paar renners te krijgen om ze te vervangen, maar ik weet ook dat deze jongens vervangen moeilijk wordt. Spannend om te zien wat het team doet... of ze nog een aantal nieuwe renners aan de ploeg kunnen binden. Maar misschien dat het nu al te laat is.”
picture

Tour de France | Terugblik - Hoe Jonas Vingegaard de Tour won, hoe Tadej Pogacar de Tour verloor

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie