Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wielrennen | Nathan Van Hooydonck voorspelt derde Tour-zege Vingegaard – “Enige dat telt voor Jonas”

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 03/03/2024 om 12:29 GMT+1

Door een vreselijk ongeval zijn Nathan Van Hooydonck en Jonas Vingegaard geen ploeggenoten meer, maar ze zijn nog altijd vrienden. In gesprek met Eurosport vertelt de Belg dat hij er bijna zeker van is dat de Deen dit jaar zijn derde Tour de France op rij gaat winnen. “Zijn herstelvermogen is veel beter dan dat van de andere klassementsmannen, daar maakt Jonas het verschil.”

O Gran Camiño | Jonas Vingegaard wint (ook) ingekorte slotetappe en eindklassement

Bij onze Britse collega’s van The Breakaway was Van Hooydonck te gast als analist en co-commentaar – de Belg kreeg online daarover veel lovende reacties. Eurosport UK sprak met hem over de kansen van zijn ex-kopman Jonas Vingegaard in de aankomende Tour de France.
“Het wordt een zwaarbevochten Tour de France, met de beste vier klassementsrenners aanwezig”, duidt Van Hooydonck als concurrenten van Vingegaard met name Tadej Pogacar, Primoz Roglic en Remco Evenepoel aan. “Zij nemen allemaal deel en zo moet het voor mij ook altijd zijn. De Tour is het belangrijkste voor alle klassementsmannen.”
Gevraagd naar wie hij aanduidt als winnaar, kan de Belg niet om zijn oude ploeggenoot heen. “Ik zou iedere dag van de week Jonas kiezen. Ik heb twee jaar nauw met hem samengewerkt, we zijn nog steeds goede vrienden, ik ga hem voor de Tour thuis opzoeken en heb extreem veel vertrouwen in zijn kwaliteiten om de Tour voor een derde keer te kunnen winnen.”
picture

O Gran Camiño | Geniet vanaf de motor van prachtige afdaling gereden door Jonas Vingegaard

Topfavoriet

Waar maakt de Deen van Visma | Lease A Bike dan het verschil? “Zijn capaciteit om iedere dag te herstellen is de bepalende factor. We zagen in de Tour dat Pogacar twee weken lang even goed was, maar Jonas bewees in de laatste week dat hij daar het verschil maakte.”
“Het zelfvertrouwen van Jonas is enorm hoog”, aldus Van Hooydonck. “Ik denk dat Jonas er ook echt in gelooft dat hij de beste is en dat als hij zich vanaf de start van het seizoen toelegt op de Tour de France, dat het enige is waar hij aan denkt.”
Vingegaard won dit jaar al met groot machtsvertoon O Gran Camiño en start morgen als topfavoriet in Tirreno-Adriatico. Met een individuele openingstijdrit en een aankomst op de Monte Petrano – waar oud-Tourwinnaar Carlos Sastre in 2009 nog een rit in de Giro d’Italia won voor Denis Menchov en Danilo Di Luca – is de tweevoudig regerend Tour-winnaar de absolute topfavoriet.
picture

Tour de France | “Hoe hoger, hoe beter” - Jonas Vingegaard reageert op het parcours voor 2024

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie