Nys is licht gespannen voor zijn debuut, zo liet hij weten aan Het Laatste Nieuws: "Je krijgt me niet gauw zo, maar dit is anders. Het is de allereerste keer dat ik op pad ben met Trek-Segafredo en koers met de ploeg. Het is niet zo dat ik rotnerveus ben, eerder bijzonder nieuwsgierig. Ik kijk er echt naar uit."
Met name de lange beklimmingen zorgen voor onzekerheid bij Nys: "Voor het eerst in mijn leven ga ik eens echt lang moeten klimmen. Vooral de derde etappe oogt zwaar. 3.200 hoogtemeters op 130 kilometer. Dat is iets wat ik nog nooit eerder heb gedaan in koers."
"Inspanningen op Ardense klimmetjes duren maximaal tien minuten. Hier spreken we toch al gauw over het dubbele tot een drievoud. Dat is niet meteen mijn specialiteit. Het wordt dus afwachten hoe ik dat overleef. Ik ben hier om te leren. Om stap voor stap te groeien en ervaring op te doen, als voorproefje van wat me vanaf volgend jaar te wachten staat", aldus de Belg.
Wielrennen
Münsterland | "Extra lekker om de beste sprinters ter wereld te verslaan" - Blije Olav Kooij wint
12 UUR GELEDEN

Waar kijk je?

De Tour de l'Ain is alle drie de dagen live te zien bij Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+.
Wielrennen
Ronde van het Munsterland | Het interview met Olav Kooij na zijn overwinning
12 UUR GELEDEN
Wielrennen
Ronde van het Munsterland | Olav Kooij met afstand de beste in de massasprint
12 UUR GELEDEN