Tour de Romandie | Dubbelslag UAE - McNulty wint etappe, Ayuso neemt leiderstrui van Nys over

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 26/04/2024 om 19:02 GMT+2

De champagne kan dubbel ontkurkt worden bij UAE Team Emirates. De ploeg heeft de nieuwe leider van de Tour de Romandie in dienst en levert ook nog eens de etappewinnaar af. Brandon McNulty pakte vandaag de winst, Juan Ayuso nam de leiding in het klassement van Thibau Nys over.

Tour de Romandie | Dubbelslag UAE McNulty wint etappe, Ayuso neemt leiderstrui van Nys over

De weergoden hadden een grote invloed op de uitslag. Waar vroege starters met een fraai zonnetje konden starten, begon het later op de middag te regenen. Latere starters hadden dit keer duidelijk een nadeel op het 15 kilometer lange parcours rondom Oron.
Brandon McNulty was degene die daar het meest van kon profiteren. De Amerikaans kampioen van UAE Emirates stond voor vandaag op de 142 plek met 152 renners. Hij mocht dus als elfde het parcours betreden. Daarna is er niemand meer onder gekomen. McNulty won eerder dit seizoen ook al de tijdrit in Parijs-Nice. McNulty heeft zichzelf als doel gesteld om goud te winnen op de olympische tijdrit in Parijs.
Van de klassementsrenners presteerde Juan Ayuso het beste. De Spanjaard startte op een nat wegdek, en eindigde voor Aleksandr Vlasov, Carlos Rodrigues, Geoghegan Hart en Adam Yates. Uiteindelijk bleek zijn tijd zelfs goed genoeg om de leiding in het klassement over te nemen.
picture

Ronde van Romandie | Thibau Nys wint etappe 2

Leiderstrui

De Spanjaard stond voor vandaag 27 seconden achter op klassementsleider Thibau Nys. Uiteindelijk bleek Ilan van WIlder nog de grootste concurrent. Van Wilder stond twee seconden voor Ayuso en finishte vandaag op 9 seconden: hij staat nu op 7 seconden in het klassement. Vlasov volgt daar weer achter op 10 seconden.
Voor Thibau Nys was het een zware dag. De jonge Belg die gisteren zo verrassend won, verloor in zijn gele trui te veel tijd. Hij zette 103e tijd van de dag neer, meer dan anderhalve minuut op McNulty.
picture

Ronde van Romandie | De binnenkomst van Zijlaard in de proloog

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!