Vandaag stond een heuvelachtige etappe op het programma in Groot-Brittannië, maar het duurde lang voordat de koers tot ontbranding kwam. Op ongeveer 25 kilometer van de streep gingen de grote namen zich ermee bemoeien en maakte drie sterke renners zich los van de rest op de beklimming van Carlton Bank.
Dit waren Dylan Teuns, Thomas Pidcock en Oscar Onley. Van het peloton achter dit trio was weinig meer over en dus werd er snel een voorsprong van ongeveer 40 seconden opgebouwd, maar nadat de organisatie terugkeerde werden de drie toch weer ingelopen.
Op zeven kilometer van de streep waagden Teuns en Pidcock opnieuw een poging dit keer kregen ze gezelschap van Omar Fraille en Gonzalo Serrano. Dit viertal hield het wel tot de finish vol en ging sprinten om de overwinning.
Wielrennen
Laporte wint Binche-Chimay-Binche
15 UUR GELEDEN
Het was Serrano die al vroeg met de sprint begon en zijn kracht toonde. Tom Pidcock probeerde er uit zien wiel overheen te springen, maar de Brit kwam net tekort op de streep. Met de overwinning neemt Serrano ook de leiderstrui over van Kamiel Bonneu.

Waar kijk je?

De Vuelta a España is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Stem je televisie af op Eurosport of kies voor een gehele reclamevrije stream op discovery+. Voor de vele liefhebbers is er goed nieuws, want het commentaar wordt net als tijdens de Giro verzorgd door Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon.
Wielrennen
Binche-Chimay-Binche | Laporte bekroont topjaar met indrukwekkende overwinning
15 UUR GELEDEN
Wielrennen
Binche-Chimay-Binche | Lorena Wiebes oppermachtig in Belgische eendagskoers
17 UUR GELEDEN