De slotetappe van de Catalaanse wielerweek speelde zich af in en rond Barcelona. Na een aanloop van zo'n 100 kilometer richting de stad reed het overgebleven peloton acht rondjes van 6,6 kilometer rond de berg Montjuïc. Diverse renners poogden in de slotfase weg te komen, maar Movistar hield alles goed in de smiezen met het oog op de leidende positie van Valverde. Die pakte onderweg al bonificatieseconden, waardoor zijn voorsprong nog steviger werd.
Alleen een groepje van acht renners kon zich serieus losmaken van de het grote pak. Simon Yates en Marc Soler bleven over, waarna Yates er op de laatste klim vandoor ging en in zijn eentje als eerste over de finish kwam.
Tour de France
Tour de France | Regenachtige weersvoorspellingen maken eerste dagen nog grilliger
EEN UUR GELEDEN
Valpartij nekt Bernal
De koers werd ontsierd door een valpartij van José Rojas in de laatste ronde. De Spanjaard nam daarbij Egan Bernal, tot dan de nummer twee in het klassement, mee in zijn buiteling. De Colombiaan van Sky maakte een lelijke smak, bleef lang op het asfalt liggen en moest de strijd staken. Hij werd afgevoerd in een ambulance.
Daarmee kwam ook de eindoverwinning van Valverde niet meer in gevaar. Zijn ploeggenoot Nairo Quintana eindigde als tweede (+0.29 seconden), gevolgd door de Fransman Pierre Latour (+0.47) die door de bonuspunten van zijn derde stek in de etappe het podium veilig stelde.
Wielrennen
Brits kampioenschap | "De 35e etappezege in de Britse trui, stel je voor..." - Cavendish
3 UUR GELEDEN
Wielrennen
Brits kampioenschap | "De 35e etappezege in de Britse trui, stel je voor..." - Cavendish
3 UUR GELEDEN