De zege van Trek-Segafredo was voor een groot gedeelte te danken aan voormalig wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk. De Nederlandse nam de ploeg op sleeptouw nadat ze vroeg in de wedstrijd een tegenslag te verwerken kregen.

Pech

De Australische Lauretta Hanson kreeg een lekke band en moest de ploeg halverwege laten gaan. Nadat niet veel later Chloe Hosking er ook af moest bleef de ploeg met vier vrouwen over.
Wielrennen
Tour of Leuven | Victor Campenaerts verslaat Zdenek Stybar in sprint-a-deux
9 UUR GELEDEN
Met lange kopbeurten werd zwakste schakel Amelie Dideriksen ontzien, zonder dat de ploeg snelheid verloor. Bij het tweede tussenpunt lag de ploeg 31 seconden voor op de grootste concurrent SD-Worx. Toen die ploeg ook met vier rijdsters kwam te zitten leek de zege van Trek veilig.
Het ging vlak voor de finish nog bijna mis voor SD-Worx. De ploeg reed bijna verkeerd in het zicht van de haven. Het tijdverlies dat ze daar op liepen heeft de uitslag niet beïnvloed.

Wegwedstrijd

Na de ploegentijdrit vind morgen in en rond Vargarda nog een wegwedstrijd plaats. Volgende week start de eerste editie van de Tour of Scandinavia.

Waar kijk je?

Het hele wielerseizoen is live te zien op Eurosport. Kijk je liever zonder onderbrekingen kijk dan via discovery+. Je kijkt daar alle wedstrijden live en on-demand.
Wielrennen
Tour of Leuven | Victor Campenaerts verslaat Zdenek Stybar in sprint-a-deux
9 UUR GELEDEN
Wielrennen
Vårgårda | Dit is de reden waarom Marianne Vos werd gediskwalificeerd
11 UUR GELEDEN