Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Veenendaal-Veenendaal | Riejanne Markus excelleert in ongelofelijk noodweer

Edward Swier

Geupdate 17/05/2024 om 16:50 GMT+2

Het was allicht een moment voor anderen om even wat gas terug te nemen, om te twijfelen of er een regenjasje moest worden gepakt. Om wat voorzichtiger door de bochten te gaan. Maar Riejanne Markus dacht er juist anders over. Terwijl de sluizen waren opengezet in Veenendaal-Veenendaal besloot ze tot een succesvolle solo.

Veenendaal-Veenendaal | Riejanne Markus excelleert in ongelofelijk noodweer

Het noodweer bepaalde voor een belangrijk deel de finale in Veenendaal-Veenendaal. Terwijl de televisiecamera’s moeite hadden om de rensters in beeld te brengen, demarreerde Markus op 11 kilometer van de streep. Ze benutte de laatste klim, Paardenveld in Rhenen, om langzaam maar zeker afstand van de grote groep te nemen. Ze reed tot in de straten van Veenendaal vlak voor de groep uit, het leek lang niet mogelijk een massasprint te ontlopen.

Tijdrijdster

Totdat bleek dat Visma | Lease a Bike-renster Markus, een gekend tijdrijdster, haar kruit geenszins verschoten had en een rotonde op twee kilometer van de streep benutte om het gat definitief te maken. Ze boekte haar eerste zege van dit seizoen.

Olympische Spelen

Markus is nog altijd in beeld om mee te doen op de Olympische Spelen. Demi Vollering, Lorena Wiebes en Marianne Vos zijn vanzelfsprekend de Nederlandse boegbeelden, maar het is onmogelijk om een koers met alleen kopvrouwen te rijden. Ellen van Dijk en Riejanne Markus zijn in beeld voor zowel de tijdrit als een rol in de wegwestrijd, als luxe-helper van de eerstgenoemden.
Het beeld van de koers in Veenendaal werd overigens voor een belangrijk deel bepaald door een kopgroep van zeven rensters: Sandra Alonso Dominguez (Ceratizit), Sanne Cant (Fenix-Deceuninck), Julia Sophia Kopecký (AG Insurance), Femke de Vries (GT Krush Rebellease), Ella Jamieson (Lifeplus Wahoo), Monica Greenwood (Team Coop-Repsol) en Femke Beuling (Volkerwessels). Nadat zij waren teruggepakt, hield iedereen rekening met een massasprint, maar dat was buiten Markus gerekend. De Italiaanse Barbara Guarischi won de pelotonsprint, voor Marthe Truyen.

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie