Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Vierdaagse van Duinkerke | Vluchter Warre Vangheluwe blijft peloton nipt voor na sensationele finale

Mathieu HIlgersom

Geupdate 17/05/2024 om 17:44 GMT+2

Warre Vangheluwe heeft vrijdag voor een verrassing gezorgd in de Vierdaagse van Duinkerke door vanuit de vlucht het aanstormende peloton nipt voor te blijven. Het 22-jarige Belgische talent van Soudal Quick-Step leek te vroeg te juichen, maar op de finishfoto bleek hij net iets eerder zijn voorwiel over de streep te hebben gedrukt dan Sam Bennett.

Vierdaagse van Duinkerke | Vluchter Warre Vangheluwe blijft peloton nipt voor na sensationele finale

Net als in de voorgaande etappes leek de rit naar Pont-à-Marcq te eindigen in een massasprint. De voorsprong van Vangheluwe, Alexis Gougeard, Samuel Leroux en Tomas Kopecky oogde niet groot genoeg om de sprintersploegen te verslaan.
picture

Vierdaagse van Duinkerke | Bennett pakt eerste seizoenszege voor Decathlon AG2R

Nieuwe sprint

Zeker toen de samenwerking stokte en Kopecky op de laatste kasseistrook alleen op avontuur ging, leek een nieuwe sprint aanstaande.. Het liep echter volledig anders.
De drie achtervolgers pakten Kopecky weer terug en het verschil met het peloton slinkte bijzonder langzaam. Leroux en de moegestreden Kopecky vielen uiteindelijk toch terug in de grote groep, maar Vangheluwe en Gougeard bleken nog wat achter de hand te hebben.
picture

Vierdaagse van Duinkerke | Sam Bennett mag alweer vieren - boekt tweede overwinning

Te vroeg?

Terwijl het peloton de sprint voorbereidde, zette het tweetal nog één keer aan. Gougeard redde het net niet, maar de Belg wel. Vlak voor de finish kwam Vangheluwe juichend omhoog. Even leek hij te vroeg zijn zege te hebben gevierd, omdat Bennett wel heel dichtbij kwam. Zo dichtbij zelf dat de Ier na de streep dacht dat hij gewonnen had.
De finishfoto gaf uiteindelijk toch de opgeluchte en geëmotioneerde Vangheluwe als winnaar aan. Bennett eindigde als tweede voor Corbin Strong en Milan Fretin.
picture

Vierdaagse van Duinkerke | Fretin dendert net op tijd over arme vluchter - boekt eerste profzege

Laatste etappe

Bennett blijft wel de leider in het algemeen klassement. Hij heeft een voorsprong van veertien seconden op Fretin en 23 seconden op Strong.
Zaterdag staat de vijfde etappe op het programma met start in Arques en finish in Cassel. Het peloton staat meerdere korte beklimmingen te wachten. Aangezien de laatste etappe op zondag volledig vlak is, lijkt deze vijfde rit beslissend te worden in het klassement.

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie