Volta NXT | Pascal Eenkhoorn grijpt naast zege, verliest sprint van Kielich

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 30/03/2024 om 17:04 GMT+1

Pascal Eenkhoorn kwam dichtbij, maar grijpt toch naast de zege in de Volta NXT Classic. De man van Lotto-Dstny reed lang in de kop van de wedstrijd, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de Belg Timo Kielich van Alpecin-Deceuninck.

De koers die tot vorig jaar de Volta Limburg Classic heette en daarvoor bekend stond als de Hel van het Mergelland, wordt gezien als de kleine Amstel Gold Race. Over de smalle landweggetjes van het Zuid-Limburgse heuvelland, komen de renners onder meer de Gulperberg, Camerig en Koning van Spanje tegen.
De vele hoogtemeters zorgden er al gauw voor dat het peloton in groepen uit een viel. In de voorste groep zaten onder meer Eenkhoorn, Frank van den Broek, Martijn Paasschens en Huub Artz. Die laatste reed ook een paar kilometer alleen op kop.

Eenkhoorn in aanval

Met 20 kilometer te gaan reed Eenkhoorn weg uit de groep. Hij kreeg een voorsprong van maximaal 20 seconden en leek niet weg te blijven. Dat veranderde toen Kielich aansloot. De mannen van Alpecin-Deceuninck in de tweede groep hielden hun benen stil en er kwam een nieuwe kracht bij de mannen voorop.
De mannen liepen uit op de achtervolgende groep. Eenkhoorn besloot toen de benen stil te houden. De Nederlander is niet de beste sprinter en reed al lang voorin de koers. Zes kilometer lang reed Kielich, met Eenkhoorn op positie twee naar de finish.
In de laatste kilometer nam Eenkhoorn over, maar op 100 meter van de finish was de Belg er alweer voorbij. Eenkhoorn werd na zijn derde plaats vorig jaar, dit jaar tweede. Henri Uhlig, ploeggenoot van Kielich, werd derde.

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?