Net als onder meer Chris Froome, Fabio Aru, Alberto Contador en de Nederlandse klassementsrenners Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk, maakt de Eurosport-équipe zich op voor de derde en laatste grote ronde van dit kalenderjaar: La Vuelta Ciclista a España. De verrichtingen van de mondiale wielertop in Spanje zijn vanaf zaterdag 19 augustus drie weken lang dagelijks live te volgen bij het ‘Home of Cycling’, via Eurosport 1 én uiteraard ook ‘on the go’ via de Eurosport Player.
Kopmannen van de Eurosport-ploeg tijdens deze ronde zijn voormalig profwielrenners Karsten Kroon, die zelf zes keer aan de start verscheen van de Vuelta, en Juan Antonio Flecha. Kroon zorgt tijdens de uitzendingen voor de analyses en de duiding. Flecha - oud-renner van onder meer de Nederlandse ploegen Rabobank en Vacansoleil-DCM - staat bij de start en de finish voor de voor- en de nabeschouwing in het programma ‘Vuelta Extra’. José Been is de commentator van dienst. De uitzendingen van de live etappes beginnen om 15.00 uur*; Vuelta Extra staat om 14.45 uur op het programma.
Viervoudig Tour de France-winnaar Froome, die in Spanje wordt gesecondeerd door Wout Poels, heeft aangegeven dit jaar ook voor de Vuelta-winst te willen gaan. Hij moet het echter opnemen tegen een sterk deelnemersveld met klassementsrenners als Alberto Contador, Vincenzo Nibali, Ilnur Zakarin, Esteban Chaves, Fabio Aru, Romain Bardet en Rafal Majka. Voor Wilco Kelderman is de Vuelta hét hoofddoel van dit seizoen, terwijl zijn ploeggenoot Sam Oomen zijn eerste grote ronde rijdt. LottoNL-Jumbo-coureur Bert-Jan Lindeman bewaart goede herinneringen aan de Vuelta: in 2015 won hij in Spanje een grote bergetappe.
Wielrennen
Ronde van België | Ally Wollaston wint de sprint en neemt de leiding over
17 UUR GELEDEN
De 72e editie van de Ronde van Spanje start zaterdag 19 augustus met een tijdrit in de Franse plaats Nîmes. De finish is zondag 10 september in hoofdstad Madrid. Het parcours kenmerkt zich door negen aankomsten bergop, waarbij de beruchte bergreus Angliru op de een-na-laatste dag weleens beslissend zou kunnen zijn. Daarnaast springt de aankomst in de Sierra Nevada na een klim van liefst 30 kilometer in het oog.
* Op de volgende dagen wijkt de begintijd af: 19 (17.30 uur), 21 (13.15 uur), 26 augustus (17.00 uur) en 3 (13,45 uur), 9 (16.00 uur) en 10 september (16.45 uur). De voorbeschouwing begint altijd 15 minuten voor en direct aansluitend aan de race.
Wielrennen
Wielrennen | "Uitgespeeld" - Annemiek van Vleuten zag geen nieuwe en uitdagende projecten meer
17 UUR GELEDEN
Wielrennen
Tour de France 2022 Presentation
18 UUR GELEDEN