Bardet leek er slecht aan toe en volbracht de etappe pas twaalf minuten nadat het peloton in Albacete over de meet was gekomen. Zijn tenue kon weggegooid worden, zo gerafeld zag zijn tricot eruit.
En toch stapt de Fransman ‘gewoon’ weer op. Het viel Bardet niet eens tegen hoe hij donderdag wakker was geworden en hij is best hoopvol gestemd over het vervolg van deze grote ronde.

La Vuelta | Peloton klapt massaal tegen de grond tijdens vijfde etappe

Wielrennen
La Vuelta | Philipsen kan voor tweede keer juichen, Taaramäe valt uit rode trui
18/08/2021 OM 15:55

Rode trui

Bardet was qua fysiek ongemak het grootste slachtoffer toen de meerderheid van het peloton tegen de grond klapte. De grootste sportieve tegenvaller werd geïncasseerd door Rein Taaramäe, die zijn rode trui verloor.
Omdat het gelukkig enigszins lijkt mee te vallen – Bardet klaagt vooral over een pijnlijke knie – besloot Team DSM wat beelden vrij te geven van vlak na de valpartij. We zien een mecanicien met een fiets in de hand naar voren snellen en aankomen op de plek des onheils.

WAAR KIJK JE?

Commentatoren Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon zorgen drie weken lang voor de vocale begeleiding, terwijl er ook speciale verslaggevers in koers zijn. De Vuelta is dagelijks te volgen via Eurosport. Als je liever kijkt zonder onderbrekingen, kies dan voor discovery+.
Vuelta a España
La Vuelta | Bardet wint na machtsvertoon op slotklim
28/08/2021 OM 16:24
Vuelta a España
La Vuelta | Opgelapte Bardet meldt zich vol goede moed aan de start van rit zes
19/08/2021 OM 11:39