Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Vuelta | Cort Nielsen boekt daags na zware inspanning wél 2e zege

Kevin van Nunen

Geupdate 27/08/2021 om 10:14 GMT+2

Magnus Cort Nielsen heeft nog maar eens onderstreept dat hij tijdens deze Vuelta a España in prima vorm verkeert. De Deen werd woensdag op het laatste moment voorbij gereden, maar was die zware inspanning donderdag alweer te boven en won op prachtige wijze de sprint van een uitgedund peloton.

La Vuelta | Niet gisteren, maar vandaag! Cort Nielsen pakt zijn tweede ritwinst

Cort Nielsen kwam als eerste aan in het snikhete Córdoba, dat bekend staat als de warmste Spaanse stad. Het kwik tikte er vandaag de 41 graden aan. De vraag was of het peloton hiervan gekke dingen deed, want we zagen tijdens de twaalfde etappe een aantal valpartijen die moeilijk te verklaren waren.
Tobias Bayer was hiervan het grootste slachtoffer. Hij slaakte duidelijk hoorbaar kreten van pijn en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Even later was ook Primoz Roglic weer betrokken bij een valpartij, al had hij er weinig schuld aan. Zo te zien was het Dylan van Baarle die als eerste onderuit ging.
picture

La Vuelta | Roglic betrokken bij valpartij in ontzettend warme etappe

Matthews verliest weer

De koers was toen al ontploft, want het ging supersnel tijdens de twaalfde rit. Het duurde nogal lang voordat zich een kopgroep vormde en veel voorsprong kreeg die niet. Het peloton rekende en met name Michael Matthews wilde na het overleven van een berg van tweede categorie voor zijn kans gaan en liet zijn ploeg Team BikeExchange hard werken om de kopgroep terug te halen.werd derde.
De kopgroep werd door deze inspanning in de laatste drie kilometer dan ook ingerekend maar het waren Cort Nielsen en ploeggenoot Jens Keukeleire die de baas waren tijdens de aankomst. De roze mannen van EF Education gingen de sprint aan en de versnelling van Keukeleire was Matthews te machtig. De Australiër moest een gaatje dichtrijden op Bagioli en Cort Nielsen wat hem zijn zege kostte. Die ging verrassend genoeg voor de tweede keer naar de Deen Magnus Cort Nielsen die de Deceuninck-Quickstep renner een wiel voorbleef.
picture

La Vuelta | Cort Nielsen voelde zijn benen heus nog een beetje, maar wint gewoon weer

Volle benen

Ongelooflijk, als je bedenkt dat hij gisteren nog explodeerde tijdens de laatste meters op een steile muur. De Deen kan dus klimmen, sprinten en winnen. Hij juichte voor de tweede keer deze Vuelta. “Mijn benen voelden nog wel een beetje vol”, vertelde hij tijdens een eerste reactie.
Desondanks zat er nog genoeg puf in die benen om ‘gewoon’ weer als eerste over de finish te komen. Er deden zich in de top van het klassement geen veranderingen voor. Odd Christian Eiking blijft in de rode trui terwijl Roglic nog altijd de beste uitgangspositie heeft van de klassementsrenners.

WAAR KIJK JE?

Commentatoren Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon zorgen drie weken lang voor de vocale begeleiding, terwijl er ook speciale verslaggevers in koers zijn. De Vuelta is dagelijks te volgen via Eurosport. Als je liever kijkt zonder onderbrekingen, kies dan voor discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie