Het pak opende zich voor Jakobsen net aan de verkeerde kant, waardoor hij een kleine omweg moest nemen richting de finishlijn. Philipsen had dit probleem niet, kon gewoon rechtdoor sprinten en drukte zijn stuur net iets eerder over de finish. Waar het in de Tour de France telkens misliep, lukte het de Belg nu dus wel.
Het is al een sprookje als Jakobsen er verderop tijdens deze Vuelta in slaagt om een massasprint te winnen, maar het was helemaal geweldig geweest als hij bij zijn eerste kans had toegeslagen. Eerste kansen worden dit seizoen echter keer op keer gegrepen door Alpecin-Fenix, dat dankzij Philipsen opnieuw direct kan juichen. Het was eerder al gelijk prijs in de Giro d’Italia en Tour.

La Vuelta | “Ik moet blij zijn, maar ben het niet" - Jakobsen na tweede plaats

Vuelta a España
La Vuelta | Nummer 30 in het klassement fietst nog eventjes 1000 kilometer naar huis
10/09/2021 OM 14:35

Valpartij

De tweede etappe van de Vuelta werd zo’n vier kilometer voor het einde opgeschrikt door een stevige valpartij, waar Bora-Hansgrohe het grootste slachtoffer van lijkt met twee renners die tegen de grond klapten. Jordi Meeus greep naar zijn sleutelbeen, al is het afwachten welke schade er precies is.
Primoz Roglic wist maar nipt te ontkomen aan die valpartij en blijft in de rode trui. Hij levert wel twee seconden van zijn voorsprong in, omdat Alex Aranburu onderweg wat bonificatie wist te sprokkelen. De marge ten opzichte van zijn naaste achtervolger bedraagt nu vier tellen.
Voor zover sprake is van een echte concurrent zag de leider in het klassement dat Tom Pidcock het in de slotfase liet lopen. Opvallend was dat rondedebutant Pidcock zich even eerder nog met een tussensprint bemoeide.

La Vuelta | Eerste massaspurt niet winnen was voor Philipsen logischer geweest

WAAR KIJK JE?

Commentatoren Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon zorgen drie weken lang voor de vocale begeleiding, terwijl er ook speciale verslaggevers in koers zijn. De Vuelta is dagelijks te volgen via Eurosport. Als je liever kijkt zonder onderbrekingen, kies dan voor discovery+.
Vuelta a España
La Vuelta | Eindafrekening Mäder - 4529 euro overgemaakt aan het goede doel
09/09/2021 OM 12:04
Vuelta a España
La Vuelta | Eerste woorden van Roglic na hattrick op Spaanse bodem
06/09/2021 OM 12:48