“Ik ben de laatste tijd drukker geweest met tijdrijden dan klimmen”, grapte Roglic op de nogal winderige top van de Picón Blanco tegenover onze verslaggever. “Die tijdritten gingen goed, maar bergop lukt het ook nog steeds en dat is een fijne gedachte.”
Roglic bevestigde dat het kwijtspelen van de rode trui ook min of meer onderdeel van het plan was. Een kopgroep van acht kreeg alle ruimte die het wilde pakken en Rein Taaramäe werd de nieuwe leider in het algemeen klassement.

La Vuelta | Hoogtepunten van etappe drie met finish bergop op de Picón Blanco

Vuelta a España
La Vuelta | Primoz Roglic wint de tijdrit met overtuiging
05/09/2021 OM 20:15

Zorgenvrij

“Je hebt kunnen zien hoeveel het ons kon schelen dat de rode trui in gevaar kwam… niets. De mannen hebben wel de hele dag gereden en goed gewerkt, maar dat we de leiderstrui kwijt zijn, is niet erg. Dat is juist goed. Ik ben nog steeds blij.”
Een tikje minder blij was Roglic met de wisselende omstandigheden. Het ging van 40 graden beneden naar een graad of 10 op de top. “Vergeleken met de hitte van zondag voelt het nu als winter!”

WAAR KIJK JE?

Commentatoren Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon zorgen drie weken lang voor de vocale begeleiding, terwijl er ook speciale verslaggevers in koers zijn. De Vuelta is dagelijks te volgen via Eurosport. Als je liever kijkt zonder onderbrekingen, kies dan voor discovery+.
Vuelta a España
La Vuelta | De knotsgekke etappe van vandaag kort samengevat
04/09/2021 OM 17:24
Vuelta a España
La Vuelta | Samenvatting van boeiende twaalfde rit met tweede zege van Cort Nielsen
26/08/2021 OM 16:04