Roglic sprong weg uit het peloton tijdens de beklimming van de Puerto de Almachar en pakte zo’n twintig tot dertig seconden. De Sloveen stond op het punt om een grotere marge op te bouwen ten opzichte van zijn achtervolgers uit het Movistar-kamp, maar dat liep net even iets anders.
De rodetruidrager ging onderuit in een bocht naar rechts tijdens de afdaling en liep wat schaafwonden op. “Een klassiekertje”, aldus commentator Karsten Kroon, die in bovenstaande video meer uitleg geeft over het ontstaan van de valpartij.

Tijdbonus weg

Vuelta a España
La Vuelta | "Alle breuken zijn geheeld" - Roglic is klaar voor de Vuelta
18/08/2022 OM 18:04
Roglic verloor wat tijd, maar omdat hij nog steeds voor het peloton uitreed, smolt slechts zijn tijdbonus weg. De gevolgen voor het algemeen klassement zijn miniem, al start de Sloveen woensdag niet in de leiderstrui.
Dat was echter een bewuste keuze. Jumbo-Visma gaf de aanvallers alle vrijheid, waar Odd Christian Eiking optimaal van profiteerde. De Noor staat voorlopig eerste in de rangschikking. Of hij dit lang volhoudt, is de volgende vraag. Er staat woensdag alweer een lastige etappe op het programma.

WAAR KIJK JE?

Commentatoren Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon zorgen drie weken lang voor de vocale begeleiding, terwijl er ook speciale verslaggevers in koers zijn. De Vuelta is dagelijks te volgen via Eurosport. Als je liever kijkt zonder onderbrekingen, kies dan voor discovery+.
Vuelta a España
La Vuelta | "Alle breuken zijn geheeld" - Roglic is klaar voor de Vuelta
18/08/2022 OM 18:03
Vuelta a España
Wielrennen | Miguel Ángel López wil nooit meer in de ploeg met Enric Mas
09/12/2021 OM 16:33