Om even aan te geven hoe bizar de zegetocht van Storer is: een maand geleden had hij nog geen enkele profzege op zijn naam staan, maar nu staat de teller plotseling op vier. Twee van die vier successen zijn etappes in de Vuelta a España.
Ook Team DSM won dit seizoen maar weinig, totdat de successen ineens als rijpe appelen van de boom vallen. Storer stond er zelf ook van te kijken. “Ik droomde van één enkele ritzege, maar nu heb ik er al twee in de eerste tien dagen”, vertelde hij alsof er wellicht zelfs meer mogelijk is.

La Vuelta | Storer laat Team DSM in Spanje voor tweede keer juichen

Vuelta a España
La Vuelta | Storer wint weer, Eiking pakt rode trui en Roglic valt in afdaling
24/08/2021 OM 15:30

Onvoorstelbaar

“Het is echt ongelooflijk. Ik vind dit nog onvoorstelbaarder dan mijn eerste ritwinst. Ik voelde me goed op de laatste klim en wist dat ik moest aanvallen om een kans te hebben. Ik probeerde in te schatten hoe de rest van de kopgroep erbij zat en of ik wellicht sterker was. Toen ik ging, was het op goed geluk.”
Storer moest zich volle bak naar beneden storten in de afdaling, want de achtervolgers waren niet ver weg. Het verschil bedroeg aan de meet slechts twintig seconden. “Ik wist niet precies hoe groot de verschillen waren, dus ik ging zo snel mogelijk naar beneden. Dat was nog een hele klus, vanwege de droogte en gladde wegen.”
Hoe verraderlijk de afdaling was, toonde Primoz Roglic aan. De Sloveen ging onderuit in zijn jacht op tijdwinst en stond langs de weg. Hij kon snel weer op zijn fiets springen en finishte zodoende alsnog tussen de overige mannen van het klassement. In datzelfde klassement staat Storer op de 34ste plek. Maar wel mooi met twee overwinningen achter zijn naam.

La Vuelta | Samenvatting van tiende etappe met allerlei wisselende emoties

WAAR KIJK JE?

Commentatoren Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon zorgen drie weken lang voor de vocale begeleiding, terwijl er ook speciale verslaggevers in koers zijn. De Vuelta is dagelijks te volgen via Eurosport. Als je liever kijkt zonder onderbrekingen, kies dan voor discovery+.
Vuelta a España
Wielrennen | Miguel Ángel López wil nooit meer in de ploeg met Enric Mas
09/12/2021 OM 16:33
Vuelta a España
La Vuelta | Nummer 30 in het klassement fietst nog eventjes 1000 kilometer naar huis
10/09/2021 OM 14:35