Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Vuelta | Storer wint weer, Eiking pakt rode trui en Roglic valt in afdaling

Kevin van Nunen

Geupdate 24/08/2021 om 18:27 GMT+2

Michael Storer heeft zijn tweede etappe van deze Vuelta a España gewonnen. De renner van Team DSM begint het seizoen voor zijn ploeg steeds mooier te kleuren. Het was lang wachten op succes, maar nu is het voor de tweede keer in vier dagen raak. Verder naar achteren toonde Primoz Roglic twee gezichten, terwijl Odd Christian Eiking de leiderstrui pakt.

La Vuelta | Storer laat Team DSM in Spanje voor tweede keer juichen

Storer kwam na een heuvelachtige etappe van 189 kilometer solo aan in Rincón de la Victoria. De man uit Australië sprong op een pittige col tegen het einde weg uit een kopgroep van zo’n dertig renners en bleef voorop. Mauri Vansevenant won de sprint om de tweede plaats van Dylan van Baarle.
De afdaling was even eerder geen scherprechter meer, want Storer hoefde zich om zijn voorsprong niet veel zorgen te maken. Zo kon het gebeuren dat het geplaagde Team DSM – het rommelt intern en niet iedere renner kan aarden binnen die ploeg – ineens volop straalt, met twee ritzeges in korte tijd.
picture

La Vuelta | Roglic opent de aanval, maar gaat onderuit in afdaling

Winning mood

Het lukte eerder tijdens de Giro d’Italia en Tour de France niet om te winnen, maar dankzij Storer is de Vuelta halverwege al meer dan geslaagd. De kopgroep waar Storer deel van uitmaakte, kreeg volop de ruimte van het peloton.
De voorsprong liep op tot zo’n dertien minuten, waarmee het idee van Roglic en Jumbo-Visma duidelijk was: geen probleem om de rode trui kwijt te raken. Roglic zelf toonde eventjes zijn spierballen door bergop weg te springen uit het uitgedunde peloton, juist toen Ineos en Movistar controleerden.
Roglic kwam met een seconde of twintig voorsprong boven op de grote col van vandaag, maar ging op klassieke wijze onderuit in de afdaling. De Sloveen gleed onderuit in een bocht naar rechts. De val deed zich voor op relatieve lage snelheid en behalve een ingedeukt ego en weggesmolten tijdbonus leek er weinig ergs aan de hand.
picture

La Vuelta | Samenvatting van tiende etappe met allerlei wisselende emoties

Eiking in rood

Ineos was toen al nergens meer te bekennen. Als er nog renners zijn die het Roglic lastig kunnen maken, dan komen die uit het kamp van Movistar. Enric Mas (+28) en Miguel Angel Lopez (+1:21) staan nog altijd redelijk kort in het klassement, al weet iedereen dat hun tijdritkunsten veel minder zijn.
Odd Christian Eiking is misschien wel de gelukkigste renner van de dag. Hij neemt het rood tijdelijk over van Roglic, omdat Jumbo dus niet te veel energie wilde opmaken. De Noor behoort tot de ploeg van Intermarché-Wanty-Gobert, dat voor de tweede keer deze Vuelta het rood oppikt. Eerder mocht Rein Taaramäe de leiderstrui aantrekken. Bekijk hier de nieuwe stand in het klassement.
Er staat woensdag opnieuw een lastige etappe op het programma, dus wie weet wat voor spektakel de Vuelta dan weer verzorgt.

WAAR KIJK JE?

Commentatoren Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon zorgen drie weken lang voor de vocale begeleiding, terwijl er ook speciale verslaggevers in koers zijn. De Vuelta is dagelijks te volgen via Eurosport. Als je liever kijkt zonder onderbrekingen, kies dan voor discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie