“Dit is een droom die uitkomt”, luidden uiteraard de eerste woorden van de sprinter die weer won op het allerhoogste niveau. “Ik heb na mijn valpartij een lange weg moeten afleggen, maar ik ben blij om hier te zijn. Er is heel veel tijd en moeite ingestoken, ook door andere mensen.”
Jakobsen had nogal een rijtje van mensen die hij graag wilde bedanken. “De dokteren, de chirurgen, mijn tweede familie Deceuninck-QuickStep en iedereen ertussenin. Echt waar, dit is ook hun ritzege. Natuurlijk geldt dat net zo goed voor mijn eigen familie. Zonder hun steun had ik hier niet gestaan.”

La Vuelta | Bekijk hoe Jakobsen op fenomenale wijze naar ongekend mooie ritzege sprint

Vuelta a España
La Vuelta | "Alle breuken zijn geheeld" - Roglic is klaar voor de Vuelta
18/08/2022 OM 18:04

Besef

Het besef moest heel eventjes indalen bij de ritwinnaar, die gebogen over zijn fiets stond, maar hij was al snel in staat om te analyseren hoe hij met duidelijk verschil de massasprint won in Molina de Aragón.
“Het was hectisch, zoals altijd. Ik werd bergaf naar voren gereden en toen vond ik het wiel van Arnaud Démare; hij was de man om te verslaan. De ploeg heeft er altijd vertrouwen in gehad en gelukkig kon ik dat vertrouwen terugbetalen.”

WAAR KIJK JE?

Commentatoren Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon zorgen drie weken lang voor de vocale begeleiding, terwijl er ook speciale verslaggevers in koers zijn. De Vuelta is dagelijks te volgen via Eurosport. Als je liever kijkt zonder onderbrekingen, kies dan voor discovery+.
Vuelta a España
La Vuelta | "Alle breuken zijn geheeld" - Roglic is klaar voor de Vuelta
18/08/2022 OM 18:03
Vuelta a España
Wielrennen | Miguel Ángel López wil nooit meer in de ploeg met Enric Mas
09/12/2021 OM 16:33