Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Kop over Kop met Patrick Lefevere | "Blij dat Remco Evenepoel criticasters de mond heeft gesnoerd"

Tobias Kappelle

Geupdate 30/08/2022 om 12:47 GMT+2

Patrick Lefevere was te gast in de nieuwste aflevering van Kop over Kop. De ploegleider van Quick-Step Alpha Vinyl staat er goed voor met zijn kopman Remco Evenepoel in de rode trui. De ontwikkeling van Evenepoel kan wel eens voor een flinke omslag zorgen bij de Belgische ploeg, die zich in het verleden toch vooral op de klassiekers richtte. Wat is Lefevere van plan de komende tijd?

Patrick Lefevere

Foto: Getty Images



Lefevere had niet gedacht er zo goed voor te staan op de eerste rustdag, maar houdt toch nog een slag om de arm: "De voorlopige balans is natuurlijk goed. We hadden niet gedacht met zo veel voorsprong op bepaalde mensen aan de tijdrit te beginnen,maar Remco heeft Roglic natuurlijk nog nooit geklopt in een tijdrit. De verwachting wordt wel een beetje bijgesteld. We hebben nu voorsprong, terwijl we hoopten geen achterstand te hebben."
De ploegleider ziet in de drievoudig winnaar nog altijd de grootste concurrent, maar ook vanuit de jongelingen komt gevaar: "Nog altijd is Roglic de concurrent natuurlijk, dat is een oude taaie. En dan die twee youngsters, Rodriguez en Ayuso verbazen me echt in een goede zin. Er zit eigenlijk geen leeftijd meer op grote rondes of prestaties."
Vooraf werden er veel vraagtekens gezet bij de prestaties van Evenepoel op de zwaarste beklimmingen. Lefevere is zeer tevreden over hoe zijn pupil het ongelijk daarvan bewezen heeft: "Ik ben blij dat hij de criticasters de mond heeft gesnoerd dat hij wel een steile berg op kan en dat hij ook in de regen en de warmte kan rijden. Hoe hij met de hoogte omgaat, gaan we volgende week weten."
picture

La Vuelta | Meintjes wint op Les Praeres, maar Evenepoel slaat gouden slag voor klassement

De toekomst

Nu Evenepoel zich meer en meer ontpopt als grote ronde renner, is de vraag of de ploeg aangepast moet worden. Lefevere denkt dat Quick-Step Alpha Vinyl inderdaad nog niet compleet is en kijkt met verwondering naar concurrent Jumbo-Visma: "Ik denk dat er toch wat mannen bij zullen moeten. Als je ziet wat voor een aankopen Jumbo doet. Die moeten over een onuitputtelijk budget beschikken. Als je heel die ploeg samen ziet, dan kan ik alleen maar in mijn ogen knipperen."
Vanwege de goede prestaties van Evenepoel gaan er al stemmen op om de Belg volgend jaar naar de Tour de France te sturen. Daar heeft Lefevere echter zijn twijfels over: "Ik zou niet graag een etappe overslaan om eerlijk te zijn. De logische volgorde zou Vuelta, Giro, Tour zijn. Misschien moeten de heren van de Giro een keer met de portemonnee op tafel komen. Dan ga ik liever daarheen."
picture

La Vuelta | “Wat een klim was dat” - Evenepoel hijgt uit na serieuze finish bergop

Waar kijk je?

De Vuelta a España is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Stem je televisie af op Eurosport of kies voor een gehele reclamevrije stream op discovery+. Voor de vele liefhebbers is er goed nieuws, want het commentaar wordt net als tijdens de Giro verzorgd door Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie