Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Vuelta | Arensman stijgt van zevende naar zesde plek in klassement - Wat levert hem dat op?

Wian Slendebroek

Geupdate 10/09/2022 om 19:20 GMT+2

1 seconde staat Thymen Arensman in het klassement voor op Carlos Rodrigues, die zakte naar de zevende plaats. In zijn eerste ronde als kopman lijkt de Nederlander dus af te stevenen op een mooi resultaat. Natuurlijk staat een zesde plek beter dan zevende op je erelijst, maar heeft Arensman ook nog financieel gewin van zijn positiewinst?

Interview Arensman

Foto: Eurosport

Kijken we naar de tabel voor het prijzengeld dan zien we dat Arensman precies 0 euro extra krijgt voor zijn zesde plek. De nummer 6 van de Vuelta ontvangt na de Rond 6000 euro op de rekening en de nummer 7 krijgt hetzelfde bedrag.
Arensman stijgt ook in het jongerenklassement over Carlos Rodrigues heen, maar ook dat levert hem niets extra op. Arensman gaat waarschijnlijk op de vierde plek eindigen, maar die plek levert geen geld op. Het zou voor de Nederlander dus niet uitmaken of hij vijfde of vierde zou worden in het klassement onder 25 jaar.
De etappewinst van Arensman in etappe 15 levert hem wel een mooi zakcentje op. Arensman mag na die etappe 11.000 euro op zijn rekening bijschrijven.
De bedragen van Arensman vallen in het niet bij het geld wat Remco Evenepoel ontvangt voor zijn vermoedelijke eindzege. De winnaar van de Vuelta wint niet alleen de rode trui, maar ook nog eens 150.000 euro.

WAAR KIJK JE?

De Vuelta a España is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Stem je televisie af op Eurosport of kies voor een gehele reclamevrije stream op discovery+
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie