Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Vuelta | “Ben blij dat drie kilometerregel bestaat” - Evenepoel komt goed weg na lekke band

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 06/09/2022 om 20:29 GMT+2

Remco Evenepoel kwam vandaag meer dan drie minuten later dan winnaar Mads Pedersen over de streep, maar verloor slechts acht seconden op concurrent Primoz Roglic. De Belg had een lekke band. Doordat de lekke band op drie kilometer van de finish plaats vond, kreeg hij geen tijdsverlies aan zijn broek. “Anders had ik heel veel tijd verloren”, zegt de Belg na de finish.

La Vuelta | “Ben blij dat drie kilometerregel bestaat” - Evenepoel komt goed weg na lekke band

“Ik zat in een slechte positie”, legde Evenepoel na de finish uit. “Wij hadden de finale gisteren verkend en de wegen waren toen glad. Ik was best bang en verloor zo behoorlijk wat posities. Op de steile heuvel probeerde ik die goed te maken.”
“Ik voelde op drie kilometer mijn achterwiel en toen wist ik dat ik een lekke achterband had”, zei klassementleider Evenepoel die in het klassement acht seconden verloor op Primoz Roglic.

Crash Roglic

Ook Roglic had pech in de laatste kilometer. De Sloveen ging onderuit in de sprint om de zege, nadat hij uit het peloton was weggesprongen. Hij kwam hard ten val.
“Ik hoorde dat Primoz crashte”, zei Evenepoel over de nummer twee in het klassement. “Ik wens hem het beste toe. Deze explosieve aankomst ligt hem erg goed. Dat maakt het nog vervelender voor hem om te vallen. Ik hoop dat het goed met hem gaat.”
picture

La Vuelta | Bekijk keiharde valpartij Roglic in volle sprint tijdens jacht op Evenepoel

WAAR KIJK JE?

De Vuelta a España is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Stem je televisie af op Eurosport of kies voor een gehele reclamevrije stream op discovery+
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie