“Ik zat in een slechte positie”, legde Evenepoel na de finish uit. “Wij hadden de finale gisteren verkend en de wegen waren toen glad. Ik was best bang en verloor zo behoorlijk wat posities. Op de steile heuvel probeerde ik die goed te maken.”
“Ik voelde op drie kilometer mijn achterwiel en toen wist ik dat ik een lekke achterband had”, zei klassementleider Evenepoel die in het klassement acht seconden verloor op Primoz Roglic.

Crash Roglic

Vuelta a España
Kop over Kop | Moet Remco Evenepoel in 2023 al naar de Tour de France?
13/09/2022 OM 09:14
Ook Roglic had pech in de laatste kilometer. De Sloveen ging onderuit in de sprint om de zege, nadat hij uit het peloton was weggesprongen. Hij kwam hard ten val.
“Ik hoorde dat Primoz crashte”, zei Evenepoel over de nummer twee in het klassement. “Ik wens hem het beste toe. Deze explosieve aankomst ligt hem erg goed. Dat maakt het nog vervelender voor hem om te vallen. Ik hoop dat het goed met hem gaat.”

La Vuelta | Bekijk keiharde valpartij Roglic in volle sprint tijdens jacht op Evenepoel

WAAR KIJK JE?

De Vuelta a España is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Stem je televisie af op Eurosport of kies voor een gehele reclamevrije stream op discovery+
Vuelta a España
La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"
12/09/2022 OM 13:08
Vuelta a España
La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"
12/09/2022 OM 12:58