Bij de ploegentijdrit van de Vuelta a España in Utrecht gaan vanavond niet 184, maar 182 renners van start. Burgos-BH kreeg na de eerdere positieve test van Ángel Madrazo, opnieuw te maken met een coronageval. Dit keer is Manuel Penalver de ongelukkige.
Voor Madrazo mocht de Spaanse formatie met Victor Langellotti nog een vervanger oproepen, maar de coronabesmetting van Penalver komt te laat. Burgos-BH moet met zeven man de ploegentijdrit afwerken.

Focus op verdediging

Vuelta a España
Kop over Kop | Moet Remco Evenepoel in 2023 al naar de Tour de France?
13/09/2022 OM 09:14
Dat is ook het geval voor Team Arkéa Samsic. De Fransen besloten Nairo Quintana terug te trekken uit de Vuelta, nadat de Colombiaan positief testte op tramadol.
Quintana geeft aan zich volledig te willen focussen op zijn verdediging. Arkea roept geen vervanger op voor zijn kopman en start vanavond ook met een mannetje minder.

Alpecin vliegt vervanger in

Alpecin-Deceuninck kan de ploegentijdrit wel in de voltallige formatie rijden. De ploeg raakte donderdag Oscar Riesebeek ongelukkig kwijt na een val tijdens de training, maar kon op tijd een vervanger invliegen.
Floris de Tier werd bijna letterlijk weggeplukt uit de Ronde van Denemarken, waar hij donderdag nog aan de start stond van de derde etappe. De Belg stapte af in Denemarken en vloog direct richting Nederland.

Groot nadeel

Op het onderdeel ploegentijdrit kan het missen van een achtste renner een enorm nadeel opleveren. Wanneer een ploeg met minder renners start, komt elke renner immers een langere periode op kop en dat kost meer energie.
De kans lijkt dan ook vrij klein dat Team Arkéa Samsic en Burgos-BH een rol van betekenis gaan spelen tijdens de etappe van vanavond.

WAAR KIJK JE?

De Vuelta a España is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Stem je televisie af op Eurosport of kies voor een gehele reclamevrije stream op discovery+. Voor de vele liefhebbers is er goed nieuws, want het commentaar wordt net als tijdens de Giro verzorgd door Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon.
Vuelta a España
La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"
12/09/2022 OM 13:08
Vuelta a España
La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"
12/09/2022 OM 12:58