Carlos Rodriguez droeg gisteren de hele dag de indrukwekkende sporen van zijn val vroeg in de etappe. Samen met onder anderen Jay Vine, die de strijd in zijn bolletjestrui moest staken, ging de jonge Spanjaard hard tegen het asfalt.
Tijdens de koers werd al geconstateerd dat de huidige nummer vijf uit het klassement geen hersenschudding had opgelopen bij zijn smak en vanochtend concludeerde de medische staf van zijn ploeg Ineos-Grenadiers dat hun kopman vandaag gewoon kan opstappen.
Vuelta a España
Kop over Kop | Moet Remco Evenepoel in 2023 al naar de Tour de France?
13/09/2022 OM 09:14

KLASSEMENTSAMBITIES

Met heel veel pijn en net zoveel moeite hield Rodriguez gisteren de schade beperkt, al moest hij in de finale van de etappe alsnog een minuutje toestaan op zijn directe concurrenten. In het klassement zakte hij een plaatsje ten faveure van Miguel Ángel López.
De Spanjaard had zich met zijn sterke prestaties opgeworpen als de kopman namens Ineos-Grenadiers in deze ronde, maar of hij genoeg hersteld is om vandaag in de etappe naar Talavera de la Reina zijn goede klassering te behouden zal moeten blijken.

WAAR KIJK JE?

De Vuelta a España is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Stem je televisie af op Eurosport of kies voor een gehele reclamevrije stream op discovery+. Voor de vele liefhebbers is er goed nieuws, want het commentaar wordt net als tijdens de Giro verzorgd door Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon.
Vuelta a España
La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"
12/09/2022 OM 13:08
Vuelta a España
La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"
12/09/2022 OM 12:58