Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Vuelta | "Coquard verlaat Vuelta om degradatiestrijd" - Davide Cimolai kritisch op puntensysteem

Sander Grasman

Gepubliceerd 02/09/2022 om 11:01 GMT+2

In een interview met bici.pro heeft de Italiaanse Cofidis-renner Davide Cimolai hard uitgehaald naar het huidige promotie-degradatie-systeem van de World Tour: "Het is een schande!"

Bryan Coquard zal de Vuelta verlaten om elders punten proberen te verdienen.

Foto: Getty Images

Nadat eerder deze week Tao Geoghegan Hart al zijn kritiek uitte op het huidige systeem, neemt de Italiaanse lead-out van Cofidis nu tegenover de wielerwebsite Bici.PRO ook geen blad voor de mond. "Het zorgt voor ongelooflijke stress."
En volgens de Italiaan gaat het dus ook de koers beïnvloeden, want na vrijdag zal zijn ploeg sprinter Bryan Coquard uit de Vuelta halen om ergens anders waardevolle punten binnen te halen voor de ploeg die nu nog maar net boven de degradatiestreep staat.

KOERSJE IN BELGIË EN NEDERLAND

"Met een derde plek in Tirreno-Adriatico en twee tweede plekken in de Giro pak ik bijvoorbeeld minder punten dan sommige andere renners met een overwinning in een veel minder hoog aangeschreven koers."
picture

Tour de La Provence | Bryan Coquard rapste in sprint van uitgedund peloton

"Aan het begin van het seizoen", gaat de rappe Italiaan verder, "moet je je dus eigenlijk niet richten op de belangrijke wedstrijden, maar op koersjes in België en Nederland. Ik vind het een schande, maar het is nu niet anders."
Omdat alleen de punten van de tien renners met de hoogste score tellen en Cimolai daar bij Cofidis niet toe behoort, staat er voor hem in het restant van de Vuelta slechts persoonlijke genoegdoening op het spel. Zijn team helpen om degradatie te voorkomen zit er voor hem niet in.
Overigens moet de Vuelta Coquard nog wel vrijgeven om hem in andere races te kunnen laten starten.

WAAR KIJK JE?

De Vuelta a España is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Stem je televisie af op Eurosport of kies voor een gehele reclamevrije stream op discovery+. Voor de vele liefhebbers is er goed nieuws, want het commentaar wordt net als tijdens de Giro verzorgd door Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie