De vier demonstranten hadden volgens Eurosport-commentator Bobbie Traksel die bij het incident was, bordjes vast met daarop de tekst: “Fietsen op een dode aarde lukt niet.” Ook wezen ze volgens Traksel naar het bedrijf INEOS, wat als chemiebedrijf een van de vervuilendste bedrijven op aarde is.
Dit gebeurde allemaal op slechts vijftig meter van het startpodium voor de Jaarbeurs. De renners van INEOS Grenadiers zagen dit dus voor hun ogen gebeuren.
Het waren vooral wielerliefhebbers die naar het startpodium waren gekomen die de demonstranten van het parcours verwijderden. Ze werden van het parcours gesleurd of over de dranghekken getild.
Vuelta a España
Kop over Kop | Moet Remco Evenepoel in 2023 al naar de Tour de France?
13/09/2022 OM 09:14

Actievoerders worden over de dranghekken geworpen

Foto: Eurosport

Traksel grapt in podcast Kop over Kop dat ze wel een beetje dom waren: “Je moet voor de camera staan, maar zij gingen naast de camera zitten, waardoor dit nooit te zien was. De volgende keer kunnen ze er beter voor gaan zitten als ze dat willen.”

Tour de France

De Tour de France dit jaar werd ook een aantal keer opgeschrikt door demonstraties. In de tiende etappe werd de koers tijdelijk geneutraliseerd omdat activisten zichzelf hadden vastgeketend op het parcours. Ook in de negentiende etappe moest de koers worden stilgelegd vanwege demonstraties.

WAAR KIJK JE?

De Vuelta a España is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Stem je televisie af op Eurosport of kies voor een gehele reclamevrije stream op discovery+. Voor de vele liefhebbers is er goed nieuws, want het commentaar wordt net als tijdens de Giro verzorgd door Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon.
Vuelta a España
La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"
12/09/2022 OM 13:08
Vuelta a España
La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"
12/09/2022 OM 12:58