"Dit zou niet mogen gebeuren", zo begint de Sloveen zijn relaas op de website van zijn ploeg. "Mensen gaan heel makkelijk door met het leven alsof er niks gebeurd is, maar dat gaat voor mij niet op. Dit is niet hoe ik sport wil bedrijven en dat wil ik heel duidelijk maken."
Voor Roglic is het helder wat er gebeurd is. Fred Wright reed hem vanachter aan, terwijl de Brit het overzicht op de situatie had moeten houden: "Deze val werd niet veroorzaakt door een slechte weg of een gebrek aan voorzieningen, maar door het gedrag van een renner. Ik heb geen ogen in mijn rug."
Vuelta a España
Kop over Kop | Moet Remco Evenepoel in 2023 al naar de Tour de France?
13/09/2022 OM 09:14

ONDERZOEK

Roglic krijgt in zijn verwijten bijval van ploegdirecteur Richard Plugge, die na de botsing tussen Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen in de Ronde van Polen een werkgroep in het leven riep om de veiligheid in het peloton te verbeteren: "Onderzoek wijst uit dat in bijna de helft van de valpartijen die veroorzaakt wordt door een andere renner."

La Vuelta | Fred Wright kijkt valpartij Roglic terug - "We moeten elkaar ergens geraakt hebben"

"Tien jaar geleden", zo gaat Plugge verder, "waarschuwden oudere renners al voor het gevaarlijke gedrag van jongere renners en diezelfde discussie wordt nog steeds gevoerd. Er moet iets veranderen en dus is het goed dat Primoz zich uitspreekt."

WAAR KIJK JE?

De Vuelta a España is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Stem je televisie af op Eurosport of kies voor een gehele reclamevrije stream op discovery+. Voor de vele liefhebbers is er goed nieuws, want het commentaar wordt net als tijdens de Giro verzorgd door Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon.
Vuelta a España
La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"
12/09/2022 OM 13:08
Vuelta a España
La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"
12/09/2022 OM 12:58