Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Vuelta | Evenepoel deelt alsnog handtekening uit aan twee opdringerige fans

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 08/09/2022 om 14:16 GMT+2

Remco Evenepoel was na afloop van de zeventiende etappe van de Vuelta a España het middelpunt van bijzondere beelden. Terwijl de drager van de rode trui nog stond uit te hijgen, werd hem gevraagd om een foto. En anders toch minimaal een handtekening. De fans waren behoorlijk opdringerig en kregen uiteindelijk hun zin, want Evenepoel bevestigde dat hij een krabbel heeft gezet.

Het aandringen van de fans heeft geloond, de krabbel is gezet

Foto: Getty Images

Het was een duo, vermoedelijk vader en zoon, gelukt om door te dringen tot de passage na de finish en hoewel ze netjes achter de hekken stonden te kijken naar de zojuist binnen gekomen Evenepoel, was de dag pas echt geslaagd met een fotomomentje met de Belg. Of toch op z’n minst een handtekening.
Evenepoel weigerde een foto, waarna hem een rode trui werd toegeworpen onder het mom van ‘graag hier tekenen’. Ook daar ging hij niet op in. Iedereen stond elkaar een beetje raar aan te kijken, waarna de regisseur weg schakelde. Het fragment ging vervolgens viral.
picture

La Vuelta | Opdringerige fans krijgen geen foto of handtekening van Evenepoel

Corona

Alles en iedereen vond iets van de actie van Evenepoel, zoals alles en iedereen altijd iets vindt van Evenepoel, maar onderaan de streep is er een handtekening uitgedeeld. Dit bevestigde de nummer één van het algemeen klassement kort voor de start van etappe achttien, met klimfinish op de Alto de Piornal.
“Ik heb uiteindelijk een handtekening gegeven”, reageerde Evenepoel. “Het ging me vooral om het gebrek aan respect voor mijn herstel. Ik kreeg nul tijd om even te herstellen, niet eens een minuut. Daar ging het me om. Later heb ik alsnog een krabbel gegeven.”
Hoewel eerst werd geopperd dat Evenepoel wellicht coronazorgen had richting de twee fans, blijkt daar geen sprake van. “Corona? Als ik me daar druk om moet maken, verlies ik energie die ik hard nodig heb, daar probeer ik me zo min mogelijk mee bezig te houden.”
picture

La Vuelta | Een terugblik op de lekke band van Remco Evenepoel in etappe 16

WAAR KIJK JE?

De Vuelta a España is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Stem je televisie af op Eurosport of kies voor een gehele reclamevrije stream op discovery+. Voor de vele liefhebbers is er goed nieuws, want het commentaar wordt net als tijdens de Giro verzorgd door Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie