Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Vuelta | Evenepoel reageert op criticasters - “Heb mijn pedalen laten spreken na kritiek"

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 10/09/2022 om 18:22 GMT+2

Remco Evenepoel negeert de kritiek niet die hij afgelopen jaren over zich heen kreeg. Hij heeft deze Ronde van Spanje zijn benen antwoord laten geven. Na de twintigste etappe staat hij eerste in het klassement en kan hij de eindzege niet meer ontgaan. “Ik heb de negativiteit van vorig jaar achter me gelaten”, zei hij na de etappe.

La Vuelta | Evenepoel reageert op criticasters - “Heb mijn pedalen laten spreken na kritiek"

Verbouwereerd stond Evenepoel voor de camera. Niet gek nadat hij een paar minuten volledig door emoties overmand met zijn hoofd in zijn handen stond. “Ik weet niet wat er nu door me heen gaat”, liet hij hoofdschuddend weten.

Kritiek

“Na alle kritiek van afgelopen jaar heb ik mijn pedalen laten spreken”, zei Evenepoel. De Brusselaar stond vorig jaar op het wereldkampioenschap en de olympische wegwedstrijd onder grote druk in de pers nadat hij dom gereden zou hebben en Wout van Aert alleen kwam te staan.
Volgens commentator Jeroen van Belleghem komt de kritiek op Evenepoel voornamelijk door zijn excentrieke karakter. “Hij heeft een vrij uitgesproken mening en heeft veel zelfvertrouwen. In die zin is hij onbelgisch.”

Nerveus

De afgelopen drie weken heeft Evenepoel zijn benen en de pedalen laten spreken. “Ik moest gewoon volgen, de etappe maakte me niet uit. Jullie zagen het misschien niet maar ik was super nerveus. Ik kon niet slapen omdat ik niet zou weten wat er op me afzou komen in deze moeilijke etappe.”
Met de zege van in de Vuelta voegt de slechts 22-jarige Belg een nieuwe zege toe aan een erelijst die dit jaar uitstekend gevuld is. “Ik win een monuement, opnieuw San Sebastian, win drie etappes en de eindzege in de Vuelta en ga in december trouwen. Een beter jaar dan dit kan ik niet voorstellen.”

WAAR KIJK JE?

De Vuelta a España is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Stem je televisie af op Eurosport of kies voor een gehele reclamevrije stream op discovery+
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie