"Dit was het droomscenario", jubelde Pedersen nadat hij met grote voorsprong de finish was gepasseerd. "We wisten dat de finale perfect voor mij was. De ploeg was de hele dag gefocust. Ze hebben mij goed afgezet voor de sprint."
De Deen profiteerde optimaal van Pascal Ackermann die vroeg de sprint aanging en een gat trok. "Zo gemakkelijk was dat niet, want Pascal volgen, is gewoon volle bak sprinten. Dat heb ik dus zo'n 350 meter moeten doen."

La Vuelta | Mads Pedersen met afstand de beste in 13e etappe naar Montilla

Vuelta a España
Kop over Kop | Moet Remco Evenepoel in 2023 al naar de Tour de France?
13/09/2022 OM 09:14

Etappewinst

De drager van de puntentrui is ook blij voor zijn ploeg. "Een comfortabele voorsprong in het puntenklassement is leuk, maar we zien hier om een etappe te winnen. Dat heb ik de jongens vandaag kunnen geven."
Een rit winnen blijft het doel voor het slot van de Vuelta. "Het zou mooi zijn als we er nog een kunnen pakken. We blijven daar voor vechten."

Waar kijk je?

De Vuelta a España is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Stem je televisie af op Eurosport of kies voor een gehele reclamevrije stream op discovery+. Voor de vele liefhebbers is er goed nieuws, want het commentaar wordt net als tijdens de Giro verzorgd door Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon.
Vuelta a España
La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"
12/09/2022 OM 13:08
Vuelta a España
La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"
12/09/2022 OM 12:58