"De laatste drie kilometer waren zwaarder dan ik dacht. Mijn benen zaten al vol lactaat voordat het steile stuk begon. En precies op dat moment plaatste Roglic zijn aanval. Ik had niet de benen om te volgen", blikte Evenepoel terug.
"Het waren maar een paar slechte minuten. Maar daarin verlies ik wel bijna al mijn tijd. Het is natuurlijk pas twee dagen na mijn val. Ik heb daarom ook niet het beste gevoel in mijn lichaam. Maar hopelijk was het alleen maar een slechte dag."

La Vuelta | Bekijk hier de samenvatting van etappe veertien waarin Roglic tijd pakt op Evenepoel

Vuelta a España
Kop over Kop | Moet Remco Evenepoel in 2023 al naar de Tour de France?
13/09/2022 OM 09:14

Laatste twee kilometer

De drager van de rode trui is wel tevreden over het tweede stuk van de klim. "De laatste twee kilometer waren goed. Ik ben blijven vechten om het verlies te beperken."
Evenepoel zag dat Roglic wel een goede dag had. "Zijn ploeg heeft hier had voor gewerkt op het deel voor de laatste beklimming. Zij verdienen dit resultaat."
Toch maakt de Belg van Quick-Step-Alpha Vinyl zich geen zorgen. "Ik moet rustig blijven. Ik draag nog steeds de rode trui. En morgen is een totaal andere aankomst dan vandaag."

La Vuelta | “Geen reden tot paniek” - Ploeggenoot Van Wilder heeft vertrouwen in Evenepoel

Waar kijk je?

De Vuelta a España is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Stem je televisie af op Eurosport of kies voor een gehele reclamevrije stream op discovery+. Voor de vele liefhebbers is er goed nieuws, want het commentaar wordt net als tijdens de Giro verzorgd door Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon.
Vuelta a España
La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"
12/09/2022 OM 13:08
Vuelta a España
La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"
12/09/2022 OM 12:58