“Ik denk niet dat ik ze weer aantrek. Ik vond die handschoenen onderweg op de fiets best vervelend”, aldus Evenepoel na de etappe van vrijdag, die werd gewonnen door Mads Pedersen, en waarin hij zelf rustig aan kon doen.
Een rustig dagje was misschien ook wel fijn voor de rode trui, die een beetje kon bekomen van zijn glijpartij van donderdag. Helemaal optimaal zat hij niet in het zadel. “Het kon beter, maar ik voelde me goed. Het was geen groot probleem.”
Evenepoel moet zaterdag zijn rode trui verdedigen als koers wordt gezet naar de top van de Sierra de La Pandera. Hij begint aan die uitdaging met ruime marge in het algemeen klassement. Zijn voorsprong op Roglic bedraagt 2:41.
Vuelta a España
Kop over Kop | Moet Remco Evenepoel in 2023 al naar de Tour de France?
13/09/2022 OM 09:14

La Vuelta | Bekijk valpartij in afdaling waarbij leider Evenepoel schaafwonden oploopt

WAAR KIJK JE?

De Vuelta a España is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Stem je televisie af op Eurosport of kies voor een gehele reclamevrije stream op discovery+. Voor de vele liefhebbers is er goed nieuws, want het commentaar wordt net als tijdens de Giro verzorgd door Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon.
Vuelta a España
La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"
12/09/2022 OM 13:08
Vuelta a España
La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"
12/09/2022 OM 12:58