Van den Berg moest op de Rijzendeweg, een heuvel van vierde categorie, echter wel zijn meerdere erkennen in de Belg Thomas de Gendt. “Ik dacht bij het sprintje dat ik hem had, maar toen kwam De Gendt er nog over. Gelukkig pakte ik het ene puntje dat ik nodig had.”
De leider in het bergklassement is enorm populair onder de Nederlandse wielerfans. “Dat gebeurt niet zo vaak”, glundert Van den Berg. “Het is enorm cool, iets nieuws. Deze drie dagen waren zo mooi.”

Zien wel waar het eindigt

Vuelta a España
La Vuelta | Julius van den Berg wil in bergtrui genieten van doorkomst in woonplaats Roosendaal
21/08/2022 OM 10:52
De 25-jarige Nederlander krijgt in het vervolg van de Vuelta te maken met beklimmingen die een stuk zwaarder zijn. “We gaan zien hoe mijn echte klimmersbenen zijn, maar het is heel vet om deze trui naar Spanje te brengen.”
“We zien wel waar het eindigt, als ik hem de eerste dag kwijt ben, dan ben ik hem de eerste dag kwijt. Het maakt na vandaag niet zoveel meer uit.”

WAAR KIJK JE?

De Vuelta a España is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Stem je televisie af op Eurosport of kies voor een gehele reclamevrije stream op discovery+. Voor de vele liefhebbers is er goed nieuws, want het commentaar wordt net als tijdens de Giro verzorgd door Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon.
Vuelta a España
Kop over Kop | Moet Remco Evenepoel in 2023 al naar de Tour de France?
13/09/2022 OM 09:14
Vuelta a España
La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"
12/09/2022 OM 13:08