Voor een dampende camera doet Vine zijn verhaal na afloop van de etappe. "Het is bijna niet voor te stellen hoe mooi dit is. Met nog 70 kilometer te gaan miste ik de kans op in het vluchtersgroepje te komen en ik kreeg ook nog een lekke band in de eerste vijf kilometer. Het is fantastisch hoe hard het team voor me heeft gewerkt vandaag. Ik ben echt heel trots op ze.
"Nadat ik vorig jaar heel dichtbij een overwinning kwam heb ik er dit jaar heel hard voor gewerkt. Het is echt een droom die uitkomt.
"Ik wist dat Padun nog iets verderop reed dus als ik het gat wilde dichten, dan moest ik van heel verg gaan. Ik had het geluk, of nou ja geluk, dat de mannen in het algemeen klassement het niet erg vonden als ik zou winnen. Op de berg voelde ik me goed en die kon ik dan ook relatief eenvoudig beklimmen.
Vuelta a España
Kop over Kop | Moet Remco Evenepoel in 2023 al naar de Tour de France?
13/09/2022 OM 09:14
"In de laatste kilometer dacht ik vooral aan mijn vrouw die er de laatste jaren zoveel voor me is geweest, zodat ik op dit punt kon komen. Ik denk dat het tijd is voor een Corvette", aldus een lachende Vine.

La Vuelta | Jay Vine wint verrassend op Pico Jano, Remco Evenepoel pakt rode trui

WAAR KIJK JE?

De Vuelta a España is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Stem je televisie af op Eurosport of kies voor een gehele reclamevrije stream op discovery+.
Vuelta a España
La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"
12/09/2022 OM 13:08
Vuelta a España
La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"
12/09/2022 OM 12:58