Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Vuelta | "Laatste kilometer dacht ik aan haar" - Vine draagt overwinning op aan team en vrouw

Maurits ten Kate

Geupdate 26/08/2022 om 10:52 GMT+2

Jay Vine was vandaag de snelste in etappe zes van La Vuelta. De Australiër timede zijn vlucht perfect en was Remco Evenepoel en Enric Mas te snel af. Na afloop bedankte Vine, die in dienst rijdt voor Alpecin-Deceuninck, zijn teamgenoten en zijn vrouw, aan wie hij de laatste kilometer veel moest denken en aan wie hij veel verschuldigd is.

La Vuelta | "Laatste kilometer dacht ik aan haar" - Vine draagt overwinning op aan team en vrouw

Voor een dampende camera doet Vine zijn verhaal na afloop van de etappe. "Het is bijna niet voor te stellen hoe mooi dit is. Met nog 70 kilometer te gaan miste ik de kans op in het vluchtersgroepje te komen en ik kreeg ook nog een lekke band in de eerste vijf kilometer. Het is fantastisch hoe hard het team voor me heeft gewerkt vandaag. Ik ben echt heel trots op ze.
"Nadat ik vorig jaar heel dichtbij een overwinning kwam heb ik er dit jaar heel hard voor gewerkt. Het is echt een droom die uitkomt.
"Ik wist dat Padun nog iets verderop reed dus als ik het gat wilde dichten, dan moest ik van heel verg gaan. Ik had het geluk, of nou ja geluk, dat de mannen in het algemeen klassement het niet erg vonden als ik zou winnen. Op de berg voelde ik me goed en die kon ik dan ook relatief eenvoudig beklimmen.
"In de laatste kilometer dacht ik vooral aan mijn vrouw die er de laatste jaren zoveel voor me is geweest, zodat ik op dit punt kon komen. Ik denk dat het tijd is voor een Corvette", aldus een lachende Vine.
picture

La Vuelta | Jay Vine wint verrassend op Pico Jano, Remco Evenepoel pakt rode trui

WAAR KIJK JE?

De Vuelta a España is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Stem je televisie af op Eurosport of kies voor een gehele reclamevrije stream op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie