Premium
Wielrennen

La Vuelta | Etappe 11

03:52:33

Herhaling
"Remco heeft grote prestatie neergezet" - Trotse opa ziet winst Evenepoel in Alicante
Evenepoel spreekt voor het eerst de wens uit om de Ronde van Spanje te winnen
Almeida neemt verkeerde afslag aan einde van tijdrit
Arensman krijgt klap van de warmte na finishen tijdrit in Alicante
Vuelta a España
Kop over Kop | Moet Remco Evenepoel in 2023 al naar de Tour de France?
13/09/2022 OM 09:14
Ons liveblog van de Vuelta a España gaat écht los zodra er live-beeld is. De meeste uitzendingen starten om 14:30 uur. Natuurlijk is onze blik ook al voor het opstarten van de live-registratie op de koers gericht. Diverse etappes worden zelfs van begin tot eind uitgezonden. Kijk je mee? Stream de hele Vuelta reclamevrij via discovery+!

Of wurmt Van Poppel zich naar tweede plek?

Het is lastig te zien, maar de Nederlander weet zich op indrukwekkende wijze nog naar voren te wringen.

Merlier kwam te laat

De Belg moest van heel ver komen, maar lijkt nog tweede te worden.

KadenGroves wint

Dat is een opsteker voor BikeExchange die vandaag hun kopman Simon Yates verloren.

is Merlier?

De Belgische kampioenstrui is nergens te bekennen. Groves zit goed. Pedersen komt naar voren.

Nog 1 kilometer

We zien Danny van Poppel goed voorin. Nu Bennett weg is, mag hij voor eigen kansen gaan.

Nog 2 kilometer

BikeExchange komt wat vroeg op kop voor Groves. Gaat hij mensen missen straks in de laatste meters?

Nog 3 kilometer

De klassementsrenners laten zich afzakken, terwijl de broertjes Van Poppel overleg voeren.

Nog 4 kilometer

Vanaf nu is het in een rechte streep naar de finish.

Nog 5 kilometer

We zien alle teams gegroepeerd richting de laatste bocht op 4 kilometer van de streep rijden. Welke sprinter is vandaag in de beste vorm?

Nog 15 kilometer

De treintjes worden gevormd en het tempo gaat langzaam omhoog.

Nog 25 kilometer

Jetse Bol is teruggepakt en dus gaat het peloton compleet richting de finish, mar eerst is er nog een tussensprint. Gaan de toppers zich hiermee bemoeien?

Nog 35 kilometer

De voorsprong van Bol op het peloton is nog 45 seconden. Het is tot nu toe niet hard gegaan vandaag en dus zullen veel sprinters bij de massasprint straks nog redelijk fris zijn.

Jetse bol solo op kop

Jetse Bol heeft zijn medevluchters achter zich gelaten en gaat in zijn eentje op kop. De voorsprong op het peloton is nog anderhalve minuut.

Nog 50 kilometer

De voorsprong van het peloton op de kopgroep is een kleine twee minuten, maar er is een achtervolgende groep ontstaan. Twee renners proberen de vluchters te achterhalen, maar worden al snel weer gegrepen.

Einde verhaal voor Alaphilippe

De wereldkampioen wordt op een brancard de ambulance ingedragen en lijkt te vergaan van de pijn. De Vuelta zit erop voor Julian Alaphilippe.

La Vuelta | De val van Julian Alaphilippe in etappe 11

Valpartijen

Eerst gaat in de kopgroep Repa ineens onderuit en niet veel later zien we de wereldkampioen op de grond liggen. Alaphilippe lijkt een probleem met zijn sleutelbeen te hebben. Dit zou een enorme aderlating zijn voor de Fransman zelf en voor zijn kopman Evenepoel.

Michel Cornelisse hoopt op Merlier

Alpecin-Fenix, Trek-Segafredo, UAE Team Emirates, BikeExchange-Jayco en Arkea-Samsic zullen vandaag willen aansturen op een sprint. Wij spraken met de ploegleider van Alpecin-Fenix Michel Cornelisse over zijn troef Tim Merlier.

La Vuelta | Interview met Michel Cornelisse voor de start van etappe 11

Nog 80 kilometer

Het peloton houdt de kopgroep binnen schootsafstand, maar wil de koplopers ook niet te snel inrekenen. Daardoor is de voorsprong stabiel de laatste kilometers rond de anderhalve minuut.

Wat voorspellen de experts?

La Vuelta | The predictor van etappe 11

Nog 100 kilometer

De sprintersploegen nemen geen enkel risico en geven de kopgroep weinig ruimte. De voorsprong is al onder de twee minuten gezakt. Ondertussen zien we aan de vlaggen dat er een flinke wind staat langs de Spaanse kust.

Ook de drager van de rode trui maakt zich zorgen

La Vuelta | Remco Evenepoel bang voor coronabesmettingen - "Dat zou echt een nachtmerrie zijn"

Corona heeft weer toegeslagen

Bol in de kopgroep

Jetse Bol vormt samen met Joan Bou en Vojtech Repa de kopgroep. Het trio heeft een kleine drie minuten voorsprong op het peloton.

Achtergrond

Het kan niet anders of de sprinters zijn er woensdag he-le-maal klaar voor. Dit wordt hun dag in de Vuelta, vandaag is bedoeld voor een massasprint. Het zijn de rappe mannen die een gooi mogen doen naar dagsucces, al zijn er vast ook vluchters te porren voor de aanval van de dag. Laten we het hopen, anders wordt het met 193 kilometer een wel heel erg lange etappe.
Er wordt gekoerst richting het zuiden, waar later deze week als vanzelf weer bergen opdoem om de strijd om de rode trui te betwisten. Maar vandaag is een halve vrije dag voor de mannen van het klassement, vandaag is een kwestie van overleven, niet vallen en goed sturen als daar om wordt gevraagd.
Drie kilometer van de streep is iedereen veilig, daar kun je je laten afzakken. Vanaf dat moment zijn er nog slechts enkelen in de race om een Vuelta-etappe te winnen. Een goed eindschot is een vereiste, de allerbeste en -snelste sprint waarschijnlijk ook.

La Vuelta | Evenepoel wint tijdrit en vergroot marge met Roglic verder en verder

Van Poppel outsider

Wie zijn bij afwezigheid van Bennett de favorieten voor dagsucces? Mads Pedersen natuurlijk als drager van de groene trui, maar ook Tim Merlier. Hij schoot uit zijn pedaal in Breda, maar krijgt nu een nieuwe kans. Dan zijn er nog Pascal Ackermann en Kaden Groves, maar vlak ook Danny van Poppel niet meteen uit.
Van Poppel dirigeerde Bennett met fantastische lead-outs naar de overwinning, maar wellicht gaat hij nu voor zijn eigen kansen… aangezien de aangewezen sprinter thuis zit met een coronabesmetting. Van Poppel beschouwt zichzelf niet meer als pure sprinter, maar wie weet wat hij kan als de sterren een keertje gunstig staan!

Algemeen klassement

1. Remco Evenepoel 34:35:50
2. Primoz Roglic +2:41
3. Enric Mas + 3:03
4. Carlos Rodriguez +3:55
5. Simon Yates +4:50
6. Juan Ayuso +4:53
7. João Almeida +6:45
8. Miguel Ángel López +6:50
9. Pavel Sivakov +7:06
10. Tao Geoghegan Hart +7:37
Bekijk alle Vuelta-klassementen

WAAR KIJK JE?

De Vuelta a España is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Stem je televisie af op Eurosport of kies voor een gehele reclamevrije stream op discovery+. Voor de vele liefhebbers is er goed nieuws, want het commentaar wordt net als tijdens de Giro verzorgd door Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon.
Vuelta a España
La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"
12/09/2022 OM 13:08
Vuelta a España
La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"
12/09/2022 OM 12:58